Συνοδοιπόροι στην Οικονομία Αριστερά και Δεξιά – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως στην συμπόρευση Δεξιάς κι Αριστεράς αναφορικά με την προσήλωσή τους στον κρατισμό και σε ζητήματα της Οικονομίας, ειδικά στις κρατικές δαπάνες. Αυτό, πέραν της συμπόρευσης, βουλευτών, στελεχών των δυο χώρων, πέραν της αποστροφής τους σε κάθε αλλαγή και μεταρρύθμιση, πέραν της πίστης τους στον ευρωσκεπτικισμό και στην άρνηση της Ευρώπης, αποδεικνύεται κι από την συμπόρευση  στις συνδικαλιστικές παρατάξεις κι ενίοτε στα πεζοδρόμια. Καταδείχθηκε και από την απρόσκοπτη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την μέρος της δογματικής Δεξιάς αλλά και τη συνύπαρξή τους στις πλατείες της… αγανάκτησης.  

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Προσέξτε: Ρωτήθηκε ο  εξαίρετος καθηγητής Οικονομικών  στο τμήμα Διεθνών και  Ευρωπαϊκών σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και νυν υφυπουργός Εργασίας, αναφορικά με το αν πρέπει να γίνουν αυξήσεις μισθών λόγω της αύξησης των τιμών στην ενέργεια. Κι απάντησε ότι αν αντί της επιδότησης λογαριασμών είχε αποφασιστεί η αύξηση μισθών, τότε στη χώρα θα προκαλείτο μια άνευ προηγουμένου έκρηξη του πληθωρισμού. Το γνωρίζει κι ένας πρωτοετής φοιτητής Οικονομικών αυτό. Ότι χωρίς να αυξηθεί η παραγωγικότητα αλλά και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες με σημαντικά μειωμένη ανεργία, δεν μπορεί να υπάρξει αύξηση μισθών. Δηλαδή, ο καθηγητής είπε την αλήθεια και δεν λαΐκισε ούτε κατ’ ελάχιστο.

Τι ήταν να το πει, ο άνθρωπος; Έπεσαν να τον κατασπαράξουν. Πρώτα μέσα από το κόμμα του (οι οπαδοί των λεφτόδεντρων) και ταυτοχρόνως από την Αριστερά, παλαβή κι ορθόδοξη.

Προσέξτε κι αυτό: Την ίδια στιγμή, ο οικονομολόγος Δημήτριος Λιάκος που είχε διατελέσει υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ επί Τσίπρα, βγήκε κι είπε το αυτονόητο: ότι αν καταβληθεί έκτακτο χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα θ’ αποτελεί κυβερνητικό λάθος, αφού θα καταβληθεί από τα δανεικά! Ε, σχεδόν τον «λιντσάρισαν», με προεξάρχοντα τον εξάδελφο Τσίπρα (που ως υπεύθυνος επενδύσεων ΔΕΝ έφερε έστω και μια επένδυση στη χώρα) που τον αποκάλεσε… Σόιμπλε!  Κάποιοι άλλοι ζήτησαν τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή, απόλυτη συμπόρευση Δεξιάς κι Αριστεράς. Που σιώπησαν όμως όταν προχθές η Κομισιόν διαπίστωσε μεγέθυνση του δημοσίου τομέα από το 2018! Συνοδοιπόροι  και παραστάτες της νομής των πελατειακών σχέσεων και δικτύων. Ουδείς μιλάει όταν πρόκειται για κρατισμό, προσλήψεις και πελατειακά καπετανάτα κάθε είδους. Μόνο κάποιοι φιλελεύθεροι και κάποιοι νουνεχείς κεντρώοι, αφού το μόνο που νοιάζει  τους αριστεροδέξιους είναι επιδοματάκια, αναδρομικά συνταξιούχων, προσλήψεις και αυξήσεις μισθών αλλά και φύτεμα … λεφτόδεντρων…  Κουβέντα για επενδύσεις, για αύξηση της παραγωγικότητας, για νέες θέσεις εργασίας, για ανταγωνιστικότητα.

Τουτέστιν Δεξιός κι Αριστερός κομμουνισμός! Συνθήματα της πλάκας και αισχρός συνδικαλισμός σαν εκείνον που ασκεί ο … Δεξιός πρόεδρος των καθηγητών… Ενάντια ακόμη και στις θέσεις του κόμματός του και στην ίδια ρότα των «εγκλημάτων» που χρεοκόπησαν την Ελλάδα…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 1ης Δεκεμβρίου 2021
Επόμενο άρθροΚατατέθηκε στην Βουλή η τροπολογία του έκτακτου βοηθήματος των 250 ευρώ σε ευάλωτες ομάδες
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.