Συνέντευξη: Η Σοφία Κωταίδου, Υποψήφια Ευρωβουλευτή με τους Οικολόγους – Πράσινους μιλάει για όλους και για όλα – βίντεο

Η Σοφία, μια νέα μητέρα και επιστήμονας με λαμπρές σπουδές και «συλλογή» από μεταπτυχιακά μιλά στην κάμερα του emvolos.gr για όλα.

Ρεπορτάζ: Σίσσυ Νίκα

Δείτε την συνέντευξη στο βίντεο:

Aποδέκτηκε την τιμητική πρόταση που της έγινε να κατέβει σαν υποψήφια Ευρωβουλευτής με τους Οικολόγους-Πράσινους, γιατί θέλει πραγματικά να προσφέρει και μπορεί  λόγω της εξειδίκευσής της, σαν γεωπόνος με εμπειρία χρόνων στην έρευνα και εκπόνηση μελετών προκειμένου να αντληθούν πόροι από τα ευρωπαϊκά προγράμματα,  να βοηθήσει τους πολίτες.

Η εμπειρία της είναι μεγάλη αφού για 15 χρόνια ήταν ειδική συνεργάτης των δημάρχων της Αλεξάνδρειας,  εξειδικευμένη στα ευρωπαϊκά προγράμματα οπότε γνωρίζει πολύ καλά τα  δεδομένα και τα τεκταινόμενα της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανέπτυξε τους άξονες δράσεων του κόμματος των Οικολόγων Πρασίνων, μίλησε για την αειφόρο ανάπτυξη της χώρας που πρεσβεύουν και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και νέες θέσεις εργασίας. Έτσι θα αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων.

Τόνισε την ανάγκη απορρόφησης όσο το δυνατόν περισσότερων κονδυλίων από προγράμματα ευρωπαϊκά, αφού από του χρόνου μέχρι το 2027, θα είναι η τελική φάση της χρηματοδότησης για την Ελλάδα.

Τέλος, τόνισε ότι η γραφειοκρατία της κρατικής μηχανής και η υποστελέχωση των Δήμων όπως συνέβη και με τον Δήμο Αλεξάνδρειας, δυσκολεύουν την εκπόνηση και την υλοποίηση των έργων που χρηματοδοτούνται, με αποτέλεσμα να χάνονται ευκαιρίες.