Μελίκη: Επίσκεψη υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη στη Μελίκη Ημαθίας. – βίντεο – φωτό

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Την πόλη της Μελίκης επισκέφθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος αραχωβίτης, όπου μίλησε σε αγροτικό κόσμο και απαντήσεις σε ερωτήσεις που του τέθηκαν, στην αίθουσα του πρώην δημαρχείου.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ζημιές των καλλιεργειών των τελευταίων ετών και στην προσπάθεια του υπουργείου για την οικονομική αποκατάσταση των αγροτών. Τόνισε την ανάγκη του εκσυγχρονισμού του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Με ορίζοντα την ευρωπαϊκή Κοινή Αγροτική Πολιτική επισήμανε ότι συζητούνται τρόποι σύγχρονων βιολογικών καλλιεργειών ενάντια στο διοξείδιο του άνθρακα. Ο Λάκωνας υπουργός υπογράμισε: “Θέλουμε να δημιουργηθεί υπεραξία σε προϊόντα των Ελλήνων αγροτών, γεγονός που πρέπει να αποβεί προς όφελος των ίδιων τών παραγωγών.

Σημαντικό ρόλο σίγουρα έχουν οι κατά τόπους Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, που είναι στην ουσία μία συνένωση δυνάμεων μικρότερων φορέων. Δίνουμε κίνητρα στην κατεύθυνση αυτή με κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, φορολογική ελάφρυνση των Συνεταιρισμών και στο πλεόνασμα αυτών. Όταν ξεπουλήθηκε η Αγροτική Τράπεζα χάθηκε ένα σπουδαίο εργαλείο του Έλληνα παραγωγού. Επάνω στο κενό αυτό προσπαθούμε να δημιουργήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία για το καλό των αγροτών.”

Δείτε το βίντεο:

Φωτο: