Συνάντηση εργασίας της ΝΔ με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και εκπροσώπους οργανώσεων και ιδρυμάτων για το σχέδιο νόμου για τον Εθελοντισμό

Εκδήλωση σχετικά με την επικείμενη κυβερνητική πρωτοβουλία για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και τον Εθελοντισμό πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο.

Πήραν μέρος μερικές από τις πιο σημαντικές οργανώσεις και ιδρύματα της χώρας ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από την Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ, με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργου Στεργίου, στο πλαίσιο σειράς αντίστοιχων εκδηλώσεων και τηλεδιασκέψεων με τίτλο “Κρίσιμα νομοσχέδια κάνουν στάση στην Πειραιώς 62”.

cd34e562 c512 b284 2cb3 840510d4fbfc

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου σημείωσε ότι “Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από το απρόσωπο κράτος. Η ατομική διάθεση για προσφορά καθώς και η έκφρασή της μέσα από συντονισμένες συλλογικές δράσεις των εθελοντικών οργανώσεων αποτελούν δομικό συστατικό των σύγχρονων κοινωνιών.  Προσωπική δέσμευση του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού της χώρας είναι η διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου για τον εθελοντισμό ανάλογο με εκείνα που ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες”.

Ο Μάκης Βορίδης έκανε εκτενή αναφορά στη δημιουργία Δημόσιας Βάσης Δεδομένων και Ειδικού Μητρώου για τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, στη νομοθετική κατοχύρωση της εθελοντικής απασχόλησης, στο νομικό καθεστώς των εθελοντών και  την ασφαλιστική τους κάλυψη ενώ δεσμεύτηκε ότι θα αξιοποιήσει ορισμένες από τις επισημάνσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

9f758edc b321 9fff 1bd0 466c020afd13

Όπως επισήμανε ο Υπουργός στην τοποθέτησή του “με το εν λόγω σχέδιο νόμου επιδιώκεται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα η δημιουργία ενός συγκροτημένου νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου με την ελάχιστη δυνατή κρατική παρέμβαση, που θα ρυθμίζει τις σχέσεις κράτους – κοινωνίας πολιτών και εθελοντισμού και θα ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο που επικρατούσε μέχρι πρότινος. Παράλληλα, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο εξασφαλίζεται η λειτουργία των Οργανώσεων υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και λογοδοσίας”.

8a1937dc 17aa 3fe1 0961 d261c2171f99

Τον συντονισμό της συνάντησης είχε η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ Πίστη Κρυσταλλίδου. Συμμετείχε ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Προηγούμενο άρθροΓ. Οικονόμου: “Οι πολιτικές δεν είναι για να ξορκίζουν τα προβλήματα, είναι να τα αντιμετωπίζουν”
Επόμενο άρθροΑναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου: Ερώτηση περί απαλλαγής από τέλη ταξινόμησης και Τέλη Κυκλοφορίας των οχημάτων των ΑμεΑ