Γευστικός μεζές και πολύ γρήγορος ..
Ό,τι πρέπει για να συνοδεύσει το τσιπουράκι αλλά και το κρασάκι μας.
Υλικά :
1 κιλό συκώτια από κοτόπουλο
αλάτι/πιπέρι μαύρο /ρίγανη
1 κούπα περίπου σπορέλαιο για το τηγάνισμα
χυμό από 1 λεμόνι
1 ποτήρι κρασιού, λευκό κρασί ή ρετσίνα (δίνει ωραία γεύση και άρωμα)
- Αφού πλύνουμε τα συκώτια μας, προσθέτουμε το λάδι μας σε ένα βαθύ σκεύος για τηγάνισμα (κατσαρόλα ή τηγάνι)και αφήνουμε να ζεσταθεί ελάχιστα.
- Προσθέτουμε τα συκώτια μας, τα σοτάρουμε και τα αφήνουμε να τηγανιστούν.
- Στα επόμενα 2-3 λεπτά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί ή τη ρετσίνα.
- Αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να τραβήξουν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο το λαδάκι.
- Στο τέλος πριν τα κατεβάσουμε απ τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι/πιπέρι /ρίγανη και είναι έτοιμα για να τα σερβίρουμε.
*Τα συκώτια κοτόπουλου δεν θέλουν πολύ ώρα τηγάνισμα γιατί υπάρχει περίπτωση να σας καούν. Μόλις ροδίσουν καλά βγάλτε τα απ το τηγάνι.
Καλή σας όρεξη!!!