Στριφτόπιτα με τυρί. Τρως και δεν χορταίνεις!

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Σήμερα λέω να φτιάξουμε παρέα μία εξαιρετική πιτούλα.

Στριφτή με τυράκι, τόσο νόστιμη και χορταστική.

Μία πίτα που δεν μπορείς να σταματήσεις σε ένα μόνο κομμάτι!

 

Στριφτόπιτα με τυρί

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά για την πίτα:

600 γρ. αλεύρι για πίτες ή για όλες τις χρήσεις

230 ml σόδα (αναψυκτικό)

100 ml χλιαρό νερό

2 κ.σ. ξύδι

1 κ.γ. αλάτι

50 ml ελαιόλαδο

Και 200 ml επιπλέον ελαιόλαδο για το άνοιγμα των φύλλων

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:

400 γρ. τυρί φέτα

2 αυγά χτυπημένα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μία μπασίνα όλα τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα.

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι και να ξεκολλάει καλά από τα τοιχώματα της μπασίνας.

Αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί το ζυμάρι, σκεπασμένο με μία πετσέτα.

Όσο πιο πολύ ξεκουράζεται το ζυμάρι μας, τόσο πιο εύπλαστο γίνεται και ανοίγει καλύτερα.

Κάνουμε 7 μπάλες και τα ανοίγουμε ένα ένα σε φύλλα  με τον πλάστη, όσο μπορούμε μεγαλύτερα.

Προσθέτουμε στο πρώτο φύλλο λίγο ελαιόλαδο με το πινέλο μας, χωρίς να ακουμπάει πάνω στο ζυμάρι και βάζουμε λίγα τρίμματα από το τυρί και το τυλίγουμε ρολάροντας.

Τοποθετούμε το πρώτο ρολό στο κέντρο στριφογυρίζοντάς το. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με τα υπόλοιπα ρολά. Βάζουμε λίγο λαδάκι και νεράκι για να γίνει πιο τραγανή η στριφτόπιτά μας.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας και το τελευταίο 10λεπτο στην κάτω αντίσταση, για να ψηθεί καλά και από κάτω.

Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Πέμπτη 19-05-2022
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 19 Μαΐου 2022