Σπιτική πίτσα – Από την Ελένη Μπρούφα

Eleni_Mproufa
Από την Ελένη Μπρούφα

Για όλες τις περιστάσεις, μιας και μπορούμε να τη φτιάξουμε με ό,τι αλλαντικό ή λαχανικό, ή με ό,τι γενικά μας αρέσει.

Και πάντα να συνοδεύεται τον χειμώνα με κρασάκι και το καλοκαίρι  με μια παγωμένη μπύρα.

13900748_330777053920100_93864656_nΥλικά για τη ζύμη:

1 μαγιά (1 καλουπάκι)

1 κούπα σπορέλαιο

1 κούπα γάλα (χλιαρό προς κρύο και όχι εβαπορέ

1 κ.γλ.αλάτι και το ίδιο ζάχαρη

αλεύρι όσο πάρει έτσι ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη, αλλά και να μην κολλάει.

      Η συγκεκριμένη δόση είναι για 2 τετράγωνα ταψιά κουζίνας.

Εκτέλεση:

Το πιο σημαντικό είναι όταν θα διαλύσουμε τη μαγιά  με το νερό, να μην είναι καυτό. Δεν θα φουσκώσει η ζύμη μας.

13936934_330776863920119_936694681_nΚαλό είναι να ναι χλιαρό.

Επίσης αν θέλετε, μπορείτε να διαλύσετε τη μαγιά με το γάλα το οποίο θα πρέπει να είναι επίσης χλιαρό.

Εφ όσον ετοιμάσουμε τη ζύμη μας, την αφήνουμε να φουσκώσει 15-20 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και..

Λαδώνουμε το ταψί μας για να μη μας κολλήσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος, τοποθετούμε και ανοίγουμε τη ζύμη μας.

13936561_330777067253432_1606052503_nΤόσο απλό!

Όσο για τα υλικά .. Ζαμπόν, κασέρι κτλ…αυτό είναι επιλογή σας.

Καλή επιτυχία!!

σπιτική πίτσα 2

Προηγούμενο άρθροΗμαθία: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων «Βέροια» και «Κερκίδα»
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 14 Μαρτίου 2022