Σπεντζοφάι με κριθαράκι – Χορταστικός μεζές για όλα τα γούστα

Σπεντζοφάι με κριθαράκι
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Εδώ σας έχω ένα υπέροχο και πεντανόστιμο φαγητό, που σίγουρα αρέσει σε όλους! Ένα παραδοσιακό φαγητό, εμβληματικό πιάτο στο Πήλιο, που σερβίρεται και ως εκλεκτός κρασομεζές.

Η επιλογή δική σας.

  Σπεντζοφάι με κριθαράκι

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

4 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης

2 πράσινες πιπεριές

1 ξερό κρεμμύδι

λίγο φρέσκο κρεμμύδι

μαϊντανός

1 ποτήρι λευκό κρασί για σβήσιμο

1 ζωμό νοστιμιάς λαχανικών

φρέσκια ντομάτα

1 κ.σ. πελέ ντομάτας

πιπέρι

ρίγανη

μπούκοβο

αλάτι

κόκκινο πιπέρι

 μπαχάρι

κουρκουμά

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια μας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις πιπεριές μας, μετά τα χωριάτικα λουκάνικα και αφού τσιγαριστούν καλά, σβήνουμε με το λευκό κρασί μας.

Έπειτα ρίχνουμε τη ντομάτα μας, τον πελτέ, το μαϊντανό και τέλος όλα τα μπαχαρικά μας.

Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 15 λεπτά και σβήνουμε το μάτι μας.

Το σπεντζοφάι μας είναι έτοιμο.

Και φυσικά το σερβίρουμε με ό,τι εμείς θέλουμε.

Μια ιδέα που σας προτείνω είναι, να το σερβίρετε με ένα ζουμερό κριθαράκι.

Καλή όρεξη σε όλους και καλή σας επιτυχία!