Σπανακοτσουκνιδοκρεμμυδοτυρόπιτα. Κάθε συλλαβή ..μπουκιά και συχώριο!

Σπανακοτσουκνιδοκρεμμυδοτυρόπιτα

Πιστεύω να καταφέρατε να τη συλλαβίσετε χωρίς κάποιο ..σαρδάμ! (γέλια) Αξιοθαύμαστη η μαγεία των λέξεων της απαράμιλλης γλώσσας μας.

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Ακόμα και στον τομέα μας, τη μαγειρική! Η πίτα ήταν και συνεχίζει να αποτελεί  το κορυφαίο πατροπαράδοτο έδεσμα ειδικά στα χωριά της πατρίδας μας. Συνήθως ψηνόταν στον ξυλόφουρνο αλλά και στη μασίνα (ξυλόσομπα) και ήταν σκέτη απόλαυση που την περιμέναμε πάντα με λαχτάρα.

Στην πίτα -όπως και στην πίτσα- μπορείς να βάλεις διάφορα υλικά και πολλή φαντασία, πάντα σε συνδυασμό με το απαραίτητο μεράκι.

Η συνταγή για εσάς:

Σπανακοτσουκνιδοκρεμμυδοτυρόπιτα 2

Σπανακοτσουκνιδοκρεμμυδοτυρόπιτα

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

 Φύλλα για πίτα (εμείς χρησιμοποιούμε έτοιμα χειροποίητα από χωριάτικο φούρνο)

 σπανάκι

τσουκνίδια (τριμμένα με αλάτι)

2 κρεμμύδια σοταρισμένα

200 γραμμάρια φέτα τυρί

αλάτι

ελαιόλαδο

βούτυρο πάνω κάτω στο ταψί

Σπανακοτσουκνιδοκρεμμυδοτυρόπιτα 1

Εκτέλεση:

Απλώνουμε το φύλλο

Σπανακοτσουκνιδοκρεμμυδοτυρόπιτα 3

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σκεπάζουμε με το επόμενο φύλλο.

Χαράζουμε τετράγωνα, βούτυρο επάνω και σε προθερμασμένο φούρνο στους  200 βαθμούς περίπου για 45 λεπτά.

Σπανακοτσουκνιδοκρεμμυδοτυρόπιτα 4

Συνοδεύονται με γιαούρτι ή σπιτικό τζατζίκι (γούστα είναι αυτά).

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τρίτη 15-12-2020
Επόμενο άρθροΡυζόγαλο της μαμάς Βούλας – Γεύση που αγαπάμε