Σουβλάκι γαρίδες – Νοστιμιά θαλασσινή …

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Ένα σουβλάκι που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους… και είναι υψηλής διατροφικής αξίας Γίνεται εύκολα και προσφέρετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν κυρίως φαγητό. Αν θέλετε το σερβίρετε με σαλάτα, ρύζι, ζυμαρικά.

Τα παιδιά θα τις λατρέψουν αλλά σε αυτή την περίπτωση εσείς θα πρέπει να τις καθαρίσετε. Το μαρινάρισμα τους απαραίτητο γιατί χαρίζει νοστιμιά

Σουβλάκι γαρίδες 1

Σουβλάκι γαρίδες

Από την Φωτεινή Γιαννοπούλου, περίφημη μαγείρισσα

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. γαρίδες Νο 1

1 σφηνάκι ούζο

Για το μαρινάρισμα

Ελαιόλαδο

Χυμό από 1 λεμόνι

Ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο

1 κ.σ. ρίγανη

2 κλωναράκια μάραθο ή άνηθο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φινίρισμα

1 λεμόνι σε φέτες

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σάλτσα λαδολέμονου

Σουβλάκι γαρίδες

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, τον μάραθο ή άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε  με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βάζουμε τις γαρίδες σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με την μαρινάδα.

Τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρα να μαριναριστούν και τις γυρίζουμε και από την άλλη μεριά.

Ανάβουμε την ψηστιέρα να ζεσταθεί καλά και περνάμε την σχάρα με μισό λεμόνι.

Περνάμε τις γαρίδες σε καλαμάκια μπαμπού και τις ραντίζουμε με το ούζο ή κρασί.

Τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα και διακοσμούμε με φέτες λεμονιού αλλά και κλωναράκια άνηθου ή μάραθου.

Μικρά μυστικά

Ανάμεσα στις γαρίδες στο σουβλάκι μπορούμε να βάλουμε ντοματίνια ή άλλα λαχανικά

Προηγούμενο άρθροΗμαθία: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων «Βέροια» και «Κερκίδα»
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου 2022