Σολομός με πένες και ούζο – Γεύση απολαυστική

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Ανοιξιάτικη γεύση με άρωμα θαλασσινό. Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά οξέα και πολλά ευεργετικά συστατικά για τον οργανισμό μας.

Μια γευστική δημιουργία που γίνεται εύκολα και αρέσει πολύ.

Σολομός με πένες και ούζο 1

Σολομός με πένες και ούζο

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. σολομό, κομμένο σε κύβους

350 γρ. πένες

250 γρ. κρέμα γάλακτος

50 ml. ούζο

2 κ.σ ελαιόλαδο εκλεκτό

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

2 κ.σ. μάραθο ή άνηθο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σολομός με πένες και ούζο 2

Τρόπος παρασκευής

Μαρινάρουμε το σολομό με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για 20 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το σολομό για 2 λεπτά και τον αφήνουμε στην άκρη.

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε και το σολομό στο τηγάνι και μετά από 2 λεπτά.

«Σβήνουμε» με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Παράλληλα σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και αλάτι μόλις κοχλάσει βράζουμε τις πένες, ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Στο τηγάνι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τις πένες.

Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με το μάραθο, το ξύσμα λάιμ, το σχοινόπρασο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το χυμό λάιμ.

Σολομός με πένες και ούζο 3

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και αν θέλουμε γαρνίρουμε με μια φουντίτσα μάραθο ή βαλεριάνα.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Δευτέρα 1 Απριλίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 1 Απριλίου 2024