Σοκολατένια Pancakes – Τα παιδιά σας θα σας λατρέψουν…

Σε όλο τον κόσμο τα  pancakes έχουν κερδίσει μικρούς και μεγάλους.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Στην τελευταία μέτρηση της Google είναι πρώτα σε αναζητήσεις διεθνώς … ναι όπως το ακούσατε… Οι συνταγές που κυκλοφορούν δεν διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους. Εμείς σας δίνουμε το μυστικό πώς να διατηρούν την γεύση και την φρεσκάδα τους μέχρι το τελευταίο που έχει να κάνει όπως θα δείτε παρακάτω με την διαδικασία.

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και σκόνη αμυγδάλου ή φουντουκιού και επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσετε διάφορα είδη γάλακτος από γάλα κατσικίσιο μέχρι γάλα καρύδας ή αμυγδάλου.

Στα υψώματα των Σερβίων Κοζάνης

Μπορείτε να τα περιλούσετε με μια πλούσια σάλτσα σοκολάτας ή σάλτσα βύσσινού ή φράουλας. Σε κάθε περίπτωση τις συνοδεύετε με το φρούτο που αγαπάτε ή τις πασπαλίζετε με ξηρούς καρπούς.

Το maple syrup, το καναδέζικο σιρόπι σφενδάμου, δίνει μια εξωτική γεύση, το μέλι ειδικά ελάτης ενδείκνυται ή ακόμα και το πετιμέζι λίγο αραιωμένο.

Μπορείτε ακόμα να σερβίρεται τα σοκολατένια pancakes με σαντιγί…

Αν τα πιτσιρίκια σας δεν αγαπούν την σοκολάτα … πράγμα δύσκολο μπορείτε να αφαιρέσετε από την συνταγή το κακάο.

Σοκολατένια Pancakes

Από την Νανά Γκαμπούρα executive chef εστιατορίου «Στην κουζίνα της μαμάς Άννας», Σέρβια Κοζάνης

Υλικά

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή το ειδικό αλεύρι για pancakes

2 κ.γ μπέικιν πάουντερ

1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο

1 φρέσκο αυγό

2 κ.γ ζάχαρη

2 κ.γ. κακάο, σε σκόνη

1 βανιλίνη

2  κ.σ. βούτυρο

Για το ψήσιμο

Βούτυρο  ή ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε δυνατά με το σύρμα το αυγό, το βούτυρο μέχρι να «αφρατέψουν».

Προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Η κα Νανά Γκαμπούρα executive chef εστιατορίου «Στην κουζίνα της μαμάς Άννας», Σέρβια Κοζάνης

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι αφού το κοσκινίσουμε και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και το μίγμα του αλεύρου.

Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα χυλό ομογενοποιημένο.

Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε λίγο βούτυρο και μόλις «κάψει» προσθέτουμε μια ή δύο κουταλιές από το χυλό ανάλογα το μέγεθος του κάθε pancake.

Aφήνουμε να πάρει χρώμα από τη μια πλευρά για 2 λεπτά και το γυρίζουμε από την άλλη προσεκτικά, με τη σπάτουλα αφήνοντάς το για 2 λεπτά ακόμα.

Αφού πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά τα βγάζουμε και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Κάθε φορά που βγάζουμε τα pancakes και πριν βάλουμε τα επόμενα αφαιρούμε το βούτυρο που ίσως έχει απομείνει και με ένα πανάκι ή χαρτί καθαρίζουμε το τηγάνι και βάζουμε νέα δόση βουτύρου για να έχουν τα pancakes μας ωραία γεύση και χρώμα.

Κάθε φορά αρχίζουμε τη διαδικασία από την αρχή αυτό είναι από τα μυστικά της επιτυχίας.

Σερβίρουμε με σάλτσα σοκολάτας ή σιρόπι σφενδάμου ή ακόμα μέλι ή πετιμέζι.

Μπορούμε να το σερβίρουμε με φρούτα φράουλα ή μπανάνα.

Προηγούμενο άρθροΔ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας: Έκτακτη διακοπή νερού επι της οδού Γ.Βυζιηνού στην Αλεξάνδρεια
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου 2022