Ξεκινώντας απόψε την παρουσίαση των δημιουργιών μου μέσα από το emvolos.gr έλεγα να σας γλυκάνω λιγουλάκι. Έτσι για το καλωσόρισμα..
Τί θα λέγατε για ένα -ή και περισσότερα- λαχταριστό σοκολατάκι; Η αλήθεια είναι ότι σοκολατάκια φτιάχνω συχνά είτε σκέτα, είτε με διάφορους ξηρούς καρπούς μέσα, άλλοτε με καραμελωμένο ζαχαρούχο. Αυτή τη φορά τα δοκίμασα με πραλίνα. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε και με το παραπάνω, είναι σκέτη απόλαυση!
Σοκολατάκια σπιτικά
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί 250 γρ. κουβερτούρα με 52% κακάο.
Για τη γέμιση:
Πραλίνα φουντουκιού (Νουτέλα ή Μερέντα)
Αν θέλετε να γυαλίζουν μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σπορέλαιο ή ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο, ότι έχετε!
Εκτέλεση:
Αφού γεμίσουμε το 1/3 περίπου τις φόρμες σιλικόνης που έχουμε για σοκολατάκια με λιωμένη κουβερτούρα, προσθέτουμε στη μέση λίγη πραλίνα φουντουκιού και μετά πάλι κουβερτούρα.
Παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και ορίστε, είναι έτοιμα προς κατανάλωση.
Απλά μεν, αλλά σίγουρα απίθανα!
Καλή σας επιτυχία!