Σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσατε – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Οι αναφορές της προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών από το στασίδι της κάθε πρωί στον Skai, έδωσαν το έναυσμα για ν’ αρχίσει η κουταμάρα, οι θεωρίες συνωμοσίας και ο … Καμμένος.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η κυρία με την εκνευριστική στριγγιά φωνή (Παγώνη το όνομά της) βγήκε κι είπε ότι στον  Αρχιεπίσκοπο χορηγήθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα για να θεραπευτεί από τον ιό! Δηλαδή, η θεραπεία που δόθηκε στον Τράμπ. Τη σκυτάλη παρέλαβε ο Καμμένος που θεώρησε αλήθεια όσα είπε η κυρία στην τηλεόραση και τα έβαλε με τον …Ιερώνυμο γράφοντας στο twitter:  «Πόσο Χριστιανικό είναι άραγε να έρχεται ειδική θεραπεία για τον 90 ετών και πριν μια εβδομάδα να έφυγαν 27 χρόνος από τις Σέρρες και νέος πατέρας ο DJ που δεν είχαν πρόσβαση στην ειδική θεραπεία να εξηγήσουν στους γονείς και στα παιδιά των νεκρών … ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ»…. Μετά τον Καμμένο ακολούθησε η κατά Μαργαρίτα Θεοδωράκη «Κατίνα», Έλενα Ακρίτα, που επανέλαβε τα ίδια!

Ύστερα έγινε χαμός στα social media με τον κάθε πικραμένο και ψεκασμένο να γράφει το μακρύ και το κοντό του. Κάποιοι άρχισαν να αναφέρουν κηρύγματα του Ευαγγελίου και να εξίστανται επειδή ο Αρχιεπίσκοπος … λαμβάνει καλύτερη θεραπεία από οποιονδήποτε άλλο βιοπαλαιστή!!!!

Φυσικά, όλα αυτά που είπε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κι αναπαρήγαγε ουσιαστικά ο Καμμένος, ήταν…. παραμύθια της Χαλιμάς! Τα διέψευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η Αναστασία Κοτανίδου, δηλαδή το πλέον αρμόδιο πρόσωπο αφού εκείνη είναι η διευθύντρια της ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον τι δόθηκε και τι όχι στον Αρχιεπίσκοπο.

Η συνάδελφός της δεν μάθαμε αν ζήτησε συγγνώμη. Ούτε ο Καμμένος. Αλλά αυτό αφορά εκείνους κι όσους τους δίνουν βήμα.

Το ζήτημα είναι, το έχουμε πει τόσες και τόσες φορές, ότι ο καθένας όποτε θέλει λέει ότι θέλει και λογαριασμό δεν δίνει… Είναι κι αυτό ένα φαινόμενο παρακμιακής κοινωνίας.

Η Παγώνη, ας πούμε, περιβάλλεται με το θεωρητικά ισχυρό άλλοθι ότι είναι πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών. Αν αυτή είναι αφερέγγυα και διαδίδει ανοησίες και θεωρίες συνωμοσίας, τότε ποιος είναι ο φερέγγυος;

Εδώ λοιπόν επανέρχεται η συζήτηση σ’ αυτό που συχνά αναφέρουμε. Ποιος είναι αυτός που λέει τι; Ποια είναι η πολιτική του ταυτότητα; Γιατί η κυρία είναι κάθε πρωί αξημέρωτα στην τηλεόραση κι όχι στη δουλειά της; Τι δουλειά είχε να μας ενημερώσει για τον Αρχιεπίσκοπο όταν υπάρχουν οι αρμόδιοι συνάδελφοί της;

Φυσικά, έχασε πλέον κάθε ίχνος αξιοπιστίας. «Κάηκε» από τη σπουδή της να φυτρώσει εκεί που δεν την έσπειραν… Θα την βλέπουμε και θ’ αλλάζουμε κανάλι!

Ο Καμμένος είναι άλλη περίπτωση, το έχουμε αντιληφθεί εδώ και χρόνια. Αυτός όχι μόνο συγγνώμη δεν ζητά αλλά με το θράσος που τον διακρίνει μπορεί να μας πει και πόσα … μονοκλωνικά αντισώματα έφτασαν στην Ελλάδα για τον Ιερώνυμο και με ποιες πτήσεις…

Όμως, απέναντι στις ψεκασμένες θεωρίες υπάρχει πάντα ο αντίλογος του ρεαλισμού. Ποιος είναι αυτός στην περίπτωση αυτή; Είναι ότι ακόμη και στη  θεωρητική περίπτωση να  έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος την θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα, καλώς την έλαβε!!!

Ακούστε: Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, μερικοί άνθρωποι δεν είναι ίσοι με τους άλλους.  Τέτοιες περιπτώσεις  ήταν ο Τραμπ, ο Πούτιν. Τέτοια ήταν ο σπουδαίος ιεράρχης Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας που ήρθε στην Ελλάδα και νοσηλεύθηκε με ειδική πτήση. Τέτοια περίπτωση είναι κι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο κορυφαίος θρησκευτικός ταγός του τόπου. Στον Ευαγγελισμό δεν νοσηλεύεται ο Γιάννης Λιάπης (κοσμικό όνομά του) αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Που δεν είναι ίσος με κανέναν, ότι κι αν λέμε… Άλλο να φύγει από τη ζωή ο οιοσδήποτε κι άλλο να φύγει η κεφαλή της Εκκλησίας και να προκύψουν μύρια προβλήματα…

Θα πείτε, κάποια στιγμή θα συμβεί κι αυτό αφού το μόνο σίγουρο στη ζωή είναι ο θάνατος. Όμως, ξαναλέμε, δεν είναι όλοι ίσοι. Απλά πράγματα. Η σοβαρή πολιτεία προστατεύει τις κεφαλές των θεσμών της.

Η δε  ουσία είναι ότι ο λαϊκισμός κι η κουταμάρα συνεχίζουν αμετανόητα να ταΐζουν με δηλητήριο την κοινωνία και να στοχεύουν στα κατώτερα ένστικτά της… Όσο η επιστήμη πλησιάζει στη λύση για την πανδημία, τόσο περισσότερο θα βγαίνουν από τα λαγούμια τους οι πολιτικοί καιροσκόποι που αναζητούν τρόπους πολιτικής επαναφοράς. Ψεκασμένοι κι αριστερόπουλα, έκαστος με τις φιλοδοξίες και τις ανοησίες του στην επιχείρησή τους να …κεφαλαιοποιήσουν τάφους και πόνο… Μα οι περισσότεροι βρίσκονται πια στα αζήτητα της ιστορίας, βουτηγμένοι στην ανυποληψία, το ψέμα και την αφερεγγυότητα…