Σιμίτια Kωνσταντινούπολης
Υλικά
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις , κοσκινισμένο
10 γρ. ξηρή μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
80 ml πετιμέζι
Μισό ποτήρι νερό
Σουσάμι καβουρδισμένο
Τρόπος Παρασκευής
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση.
Προσθέτουμε την μαγιά και την ζάχαρη. Πάνω από το αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι και το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε δυνατά.
Αφήνουμε την ζύμη να «ξεκουραστεί» σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια μικρά και πλάθουμε μικρά κορδόνια για να σχηματίσουμε τα κουλούρια.
Ανακατεύουμε το πετιμέζι με το νερό και το ρίχνουμε σε ταψί όπου περνάμε τα κουλούρια από το πετιμέζι και από τις δύο μεριές. Σε άλλο ταψί έχουμε απλώσει το καβουρδισμένο σουσάμι και περνάμε και από εκεί τα κουλούρια.
Σε λαμαρίνα στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα κουλούρια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να τα σκεπάσουμε.