Σιμίτια Kωνσταντινούπολης

Σιμίτια Kωνσταντινούπολης

Σιμίτια Kωνσταντινούπολης

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Υλικά

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις , κοσκινισμένο

10 γρ.  ξηρή μαγιά

1 ποτήρι χλιαρό νερό

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

80 ml πετιμέζι

Μισό ποτήρι νερό

Σουσάμι καβουρδισμένο

IMG 5566

Τρόπος Παρασκευής

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση.

Προσθέτουμε την μαγιά και την ζάχαρη. Πάνω από το αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι και το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε δυνατά.

Αφήνουμε την ζύμη να «ξεκουραστεί» σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά.

Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια μικρά και πλάθουμε μικρά κορδόνια για να σχηματίσουμε τα κουλούρια.

IMG 5600

Ανακατεύουμε το πετιμέζι με το νερό και το ρίχνουμε σε ταψί όπου περνάμε τα κουλούρια από το πετιμέζι και από τις δύο μεριές. Σε άλλο ταψί έχουμε απλώσει το καβουρδισμένο σουσάμι και περνάμε και από εκεί τα κουλούρια.

Σε λαμαρίνα στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα κουλούρια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Αφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να τα σκεπάσουμε.

Προηγούμενο άρθροΨυχολογία – Υγεία: Ενδείξεις σχιζοφρένειας μπορεί να εντοπιστούν στα μαλλιά των ανθρώπων
Επόμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Καταλήψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια της Αλεξάνδρειας. – βίντεο – φωτό