Σαλάτα πένες με ντομάτα, φέτα και κάπαρη – Μια δροσερή σαλάτα που «γράφει»!

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια δροσερή σαλάτα που «γράφει» και εκτιμάται από τους μακαρονάδες.

Εύκολη και γρήγορη γευστική δημιουργία με ντοματάκια, κάπαρη και φέτα. Ελληνικές μεστές γεύσεις που απόλαυσα με το φίλο μου ξενοδόχο Γιάννη Βιδάλη, στη παραλία Βρέκαστρο, δίπλα στον ΄Αγιο Φωκά,  λίγο έξω από τη Χώρα της Τήνου.

Τα γλυκά επίσης της Ελιάς ήταν απίθανα αφού ο ιδιοκτήτης είναι γιός του ζαχαροπλάστη Μπον, των γλυκών θαυμάτων.

Το εσωτερικό του εστιατορίου Ελιά

Αν δεν θέλετε τη φέτα μπορείτε να κάνετε την άλλη εκδοχή αυτής της σαλάτας με τόνο που είναι εξίσου νόστιμη.

Η επιλογή δική σας.

Σαλάτα πένες με ντομάτα, φέτα και κάπαρη

Από τον Γιάννη Μπον, εστιατόριο Ελιά Βρέκαστρο, Τήνος

Υλικά

250 γρ. πένες

15 ντοματάκια κομμένα στη μέση

 ελαιόλαδο εκλεκτό

100 γρ. κάπαρη

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

Μισό κουταλάκι εστραγκόν ή ρίγανη

100 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη

Γλυκιά πάπρικα

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Χυμό από μισό λεμόνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε τις πένες σε ελαφρά αλατισμένο νερό με 2 σταγόνες ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Τις βγάζουμε al dente.

Τις σουρώνουμε και ρίχνουμε 3 σταγόνες ελαιόλαδο.

Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε τις ντοματούλες, την πιπεριά, την πάπρικα, το εστραγκόν, τη ρίγανη, την κάπαρη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά.

 Προσθέτουμε τις πένες και ανακατεύουμε.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τη φέτα, τα πιπέρια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τη φέτα στις πένες και ανακινούμε τη σαλατιέρα.

Αν θέλουμε τρίβουμε και άλλο πιπέρι και σερβίρουμε.