Μια σαλάτα ονειρική, μια υπερτροφή που χαρίζει στον οργανισμό μας δύναμη και ενέργεια.
Τα παντζάρια ξεχειλίζουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και τα καρύδια συμβάλουν στην συγκέντρωση και οξύνουν τη μνήμη.
Απολαύσαμε τη σαλάτα superfood στο all day restaurant Fouzer στην Αγία Παρασκευή.
Σαλάτα παντζαριού με κατσικίσιο τυρί και καρύδι
Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, executive chef expert “Good Mood Food”
Υλικά για 4 άτομα
Για το πέστο καρυδιού
100 γρ. καρυδόψιχα
1/2 κλωνάρι δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
1 σκελίδα σκόρδο
30 γρ παρμεζάνας
Ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
2 παντζάρια, έτοιμα βρασμένα
5 ροδέλες κατσικίσιο τυρί ωρίμανσης
Φύλλα ρόκας
Mισή ντομάτα σε καρέ, χωρίς σπόρους
2 κίτρινα ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
2 ντοματάκια, κομμένα καρέ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Πρώτα ετοιμάζουμε το πέστο καρυδιού.
Βάζουμε την καρυδόψιχα, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο στο blender και τα χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Κόβουμε το βρασμένο παντζάρι σε λεπτές φέτες και το απλώνω στην πιατέλα.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και από πάνω στη μέση, βάζουμε το κατσικίσιο τυρί σε φέτες μικρές.
Απλώνουμε τα φύλλα ρόκας, τα κόκκινα και τα κίτρινα ντοματίνια.
Περιχύνουμε με το πέστο καρυδιού με άρωμα δενδρολίβανου.
Πριν το σερβίρισμα αν θέλουμε με το καμινέτο καψαλίζουμε το κατσικίσιο τυρί και διακοσμούμε με ντομάτα και φιλαράκια ρόκας.