

Μια δροσερή σαλάτα πρωτότυπη που γίνεται σε χρόνο Dt και αρέσει πολύ. Πλημμυρίζει χρώματα και αρώματα το τραπέζι μας και παράλληλα είναι πολύ θρεπτική.
Επιλέγουμε λοιπόν ντοματάκια κουμάτα που είναι κίτρινα, κόκκινα σκούρο ακόμα και πράσινα. Οι ελιές και η κάπαρη δίνουν τη δική τους πινελιά σε αυτή την θρεπτική παλέτα. Μπορούμε να μην βάλουμε τυρί φέτα στη σαλάτα και το σίγουρο είναι ότι οι vegan και οι vegetarian φίλοι σας θα ενθουσιαστούν
Εμείς την απολαύσαμε στη Χαλκιδική και έγραψε δυνατά στη μνήμη μας.
Σαλάτα με πολύχρωμα ντοματίνια και σουσάμι
Από τον Άγγελο Γκαλή, ψαροταβέρνα Porto Marina, Κουφό Χαλκιδικής
Yλικά για 4 άτομα
20 ντοματάκια διαφόρων χρωμάτων, κομμένα στη μέση
10 ελιές πράσινες και μαύρες, σε φετούλες
150 γρ. τυρί φέτα σε κύβους
10 κουμπάκια κάπαρης
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο και λίγο από το πράσινο
3 – 4 φύλλα ρόκας, κομμένα με το χέρι
10 κρουτόν με ρίγανη
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ανθός αλατιού
1 κ.σ. σουσάμι
Τρόπος Παρασκευής
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα ντοματάκια, τις ελιές, την κάπαρη, τη ρόκα, το ελαιόλαδο, τα κρουτόν και τη φέτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και σουσάμι.
Σερβίρουμε σε μεγάλο μπολ και απολαμβάνουμε.