Το βρήκα ψάχνοντας και το έφτιαξα με μεράκι για όλη την οικογένεια.
Προσεγμένο, με αγνά υλικά γιατί φροντίζουμε αυτούς που αγαπάμε!
Η συνταγή για εσάς:
Σαλάμι κοτόπουλο σπιτικό
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά – Εκτέλεση:
1 κοτόπουλο
2 κρεμμύδια
2 καρότα
2 φύλλα δάφνη (εννοείται τα φύλλα τα αφαιρούμε έπειτα)
Τα βράζουμε καλά
Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο
40 γραμμάρια ζελατίνη ανακατεύουμε με 300 γραμμάρια ζωμό
Τα βάζουμε όλα στο μπλέντερ προσθέτοντας μια κουταλιά πάπρικα γλυκιά,
μια κουταλιά πιπέρι (μπορείτε να βάλετε μπαχαρικά της αρεσκείας σας),
2 κουταλιές αλάτι (ή και περισσότερο αν θέλετε). Ένα παντζάρι για χρώμα
και ένα σκόρδο που κάνει την διαφορά.
Τα αλέθουμε και τα βάζουμε σε μπουκάλια νερού (περίπου 2 κιλά θα γίνει).
Το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και στο ψυγείο τουλάχιστον για 5-6 ώρες.
Τουλάχιστον ξέρουμε τι τρώμε.