Καλημέρα σας αγαπητοί μου φίλοι και φίλες. Μπήκε ήδη ο Φλεβάρης, καλό μήνα και να είμαστε όλοι καλά. Ας φτιάξουμε λοιπόν ένα φαγάκι που θα μας χορτάσει σίγουρα, αλλά και θα εντυπωσιάσει με την εξαιρετική του γεύση. Ρολό μοσχαρίσιο κιμά είναι η πρόταση για σήμερα, γεμιστό με αυγά, ένα πιάτο που θυμίζει έντονα τα παιδικά μας χρόνια, ένα φαγητό που θυμίζει μανούλα!
Ρόλο κιμά με αυγά
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά για 4 άτομα:
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι
5 λεπτές φέτες ψωμιού, μουσκεμένες
1 αυγό
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα
¼ κ.γ. κανέλα
4 φέτες κασέρι
4 αυγά καλά βρασμένα
Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη μουσκεύουμε το ψωμί μας. Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, το βρεγμένο ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά που είναι γραμμένα. Αφού ζυμώσουμε πολύ καλά τον κιμά για τουλάχιστον 5 λεπτά, τον βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεί.
Κατόπιν το βγάζουμε από το ψυγείο και βάζουμε τον κιμά πάνω σε διαφάνεια, μετά τις φέτες κασεριού, τα βρασμένα αυγά, τα κλείνουμε και τα ρολάρουμε σαν σαλάμι.
Αφού σφίξουμε το ρολό, το τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το σκεπάζουμε πάλι με ένα ακόμα αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 1,5 ώρα περίπου, ανάλογα φυσικά με το φούρνο μας.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με ό,τι εμείς θέλουμε. Με πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά ή λαχανικά.
Η επιλογή δική σας.
Καλή όρεξη και καλή σας επιτυχία!