Τί θα λέγατε να μπούμε μαζί στην κουζίνα να φτιάξουμε ένα ιδιαίτερο και Γκουρμέ πιάτο;
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΥΔΙΑ
Ένα εξαιρετικό φαγητό, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα καλό εστιατόριο.
Ένα άκρως απολαυστικό φαγητό, που μυρίζει θάλασσα, που μυρίζει καλοκαιράκι.
Ριζότο με γαρίδες και μύδια
Από την Ελένη Σιδηροπούλου περίφημη μαγείρισσα
Για τη συνταγή μας, θα χρειαστούμε:
1 κιλό γαρίδες μεγάλου μεγέθους
λίγες γαρίδες κατεψυγμένες μικρού μεγέθους
λίγα μύδια καθαρισμένα
150γρ. ρύζι μπονέτ
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 κύβο λαχανικών
Λίγο ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
1 φρέσκο λεμόνι, το ξύσμα και τον χυμό του
Αλάτι
Πιπέρι
Κόκκινο πιπέρι
Ρίγανη
Κουρκουμά
1 με 2 ποτήρια ζεστό νερό
Εκτέλεση της συνταγής:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το ρύζι με το ελαιόλαδο για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει.
Μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κύβο λαχανικών, τις πιπεριές και τα σοτάρουμε, για άλλα 2 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο.
Κατόπιν βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, το ξύσμα λεμονιού μαζί με τον χυμό του.
Μετά προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και όλα αυτά θα ψηθούν για άλλα 5 λεπτά.
Κάθε φορά που θα χρειαζόμαστε λίγη υγρασία στο φαγητό μας, θα προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νεράκι.
Τις γαρίδες τις προσθέτουμε στο τέλος, μαζί με τα μύδια και ψήνουμε για 5 λεπτά ΜΟΝΟ μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και απολαμβάνουμε το πιάτο που δημιουργήσαμε.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!