Ριζότο λαχανικών με ηλιόσπορους – Ποικιλία γεύσεων στο πιάτο σας!

Ριζότο λαχανικών
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Μια νηστίσιμη συνταγή εύκολη, γρήγορη αλλά και παράλληλα νοστιμότατη μιας που διανύουμε περίοδο πασχαλινής νηστείας.

Είναι ένα δυναμωτικό πιάτο που θα αγαπήσουν και θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

Η συνταγή για εσάς:

Ριζότο λαχανικών με ηλιόσπορους

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά για 4 άτομα:

2 κούπες ρύζι νυχάκι

1 κούπα αρακά

1 κονσέρβα καλαμπόκι

1 καρότο

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

μανιτάρια (ό,τι ποικιλία θέλετε)

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

1 κούπα ηλιόσπορους

Εκτέλεση:

Ένας εύκολος τρόπος να κάνουμε το ρύζι μας (αυτό κάνω πάντα), είναι να το βράσουμε όπως τα μακαρόνια με αλάτι τον αρακά και πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε το καλαμπόκι.

Στραγγίζουμε, ρίχνουμε το υλικό του τηγανιού (που το ετοιμάζουμε παράλληλα) και σκεπάζουμε με πετσέτα.

Στο τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο με σειρά μανιτάρια,  πιπεριές και καρότο τεμαχισμένα σε τετραγωνάκια,αλάτι και πιπέρι.

Τέλος, ρίχνουμε τους ηλιόσπορους πριν σβήσουμε τη φωτιά.

Μπορούμε να το σερβίρουμε σε περίοδο νηστείας με σαγανάκι γαρίδες (χωρίς τυρί εννοείται) και σε άλλες εποχές με κοκκινιστό μοσχαράκι που δένει πολύ.

Για όλους τους φίλους της ιστοσελίδας Έμβολος με τις ευχές μου για καλή πορεία προς την Ανάσταση του Κυρίου μας!

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι με λιγκουίνι – Σούπερ λαχταριστό φαγάκι!
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 16 Απριλίου 2021