

Αγαπημένη γεύση για φανατικούς μακαρονάδες και για τα παιδιά μας. Γίνονται γρήγορα και τα ριγκατόνι με σάλτσα ντομάτας είναι απίθανα. Μια γευστική δημιουργία της κουζίνας povera που αρέσει πολύ.
Το μυστικό της νοστιμιάς της σάλτσας είναι το κρεμμυδόζουμο γιατί έτσι την φτιάχνουν οι μοναχοί του Αγίου Όρους.
Αν θέλετε τα ριγκατόνι νηστίσιμα απλά τα πασπαλίζουμε με πιπέρια. Διαφορετικά τα πασπαλίζουμε με τυρί φέτα που έχουμε θρυμματίσει με το πιρούνι.
Ριγκατόνι Αγιορείτικα
Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe εστιατόριο Porto Γαλαξίδι
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. ριγκατόνι
Για τη σάλτσα
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα στα 4
1 κιλό φρέσκιες ντομάτες ώριμες, τριμμένες
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
50 ml ελαιόλαδο εκλεκτό
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Για το φινίρισμα
Τυρί φέτα, θρυμματισμένη
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε πολύ καλά με ελάχιστο νερό γιατί θα βγάλουν και το δικό τους.
Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και κρατάμε το κρεμμυδόζουμο.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρια και τέλος το κρεμμυδόζουμο και αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι η σάλτσα να πήξει ικανοποιητικά.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τα ριγκατόνι και τα αφήνουμε να βράσουν al dente, ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ριγκατόνι και τα ρίχνουμε μέσα στη ντοματένια σάλτσα.
Τα σερβίρουμε πασπαλίζοντας με πιπέρια και τυρί φέτα.