Ρεβιθοπατατοκροκέτες – Γεύση μεστή και δυναμωτική!

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Καλημέρα σε όλους τους φίλους της μαγειρικής μας στήλης. Σήμερα θα φτιάξουμε ένα έδεσμα μούρλια, που θα μας χορτάσει και θα μας δώσει ενέργεια και δύναμη μέσω των βιταμινών του. Με βάση λοιπόν το αγαπημένο μου ρεβίθι, θα φτιάξουμε ..ρεβιθοπατατοκροκέτες.

Λίγο γλωσσοδέτης δε λέω, ίσως να ναι πιο εύκολο να το φτιάξουμε, παρά να το προφέρουμε! (γέλια). Θα ενισχύσουμε γεύση και ποιότητα με φρέσκα κρεμμυδάκια, μυρωδικά, φέτα τυράκι, ζαμπονάκι και θα τις πανάρουμε με ψίχα ψωμιού.

Επειδή για μένα η μαγειρική πάνω απ’ όλα είναι μεράκι και φαντασία, ιδού λοιπόν η δική μου δημιουργία.

Ρεβιθοπατατοκροκέτες

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

Βρασμένα ρεβίθια

Βρασμένες πατάτες

Φρέσκα κρεμμυδάκια

Φέτα τυρί

Ζαμπονάκι (προαιρετικά)

Αυγά

Δυόσμο,

Μαϊντανό

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Ψίχα ψωμιού τριμμένη.

Εκτέλεση:

Πολτοποιούμε πατάτες, ρεβίθια και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε, αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα τουλάχιστον.

Πλάθουμε, βουτάμε σε αυγό και ψίχα ψωμιού έπειτα, που κάνει τη διαφορά.

Την ψίχα την ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία στην κουζίνα και την τρίβουμε στο μούλτι ή στο χέρι, δοκιμάστε το αξίζει πραγματικά.

Μπορούμε να κάνουμε ποσότητα και να την έχουμε για πολλές χρήσεις.

Τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο.

Σερβίρουμε με σως γιαουρτιού ή σπιτικό τζατζίκι.

Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας μας Έμβολος με πολλή εκτίμηση!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου 2024