Ρεβίθια με χοιρινό, μέλι και πορτοκάλι

Επειδή η μαγειρική είναι μεράκι και φαντασία έκανα την δική μου δημιουργία που σας την παρουσιάζω.

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Ρεβίθια με χοιρινό, μέλι και πορτοκάλι

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Ρεβίθια με χοιρινό μέλι και πορτοκάλι 1

Υλικά:

1 κιλό ρεβίθια (μουλιασμένα με μια κουταλιά της σούπας αλάτι μία νύχτα ή 12 ώρες πριν τουλάχιστον)

Μισό κιλό χοιρινό (κατά προτίμηση σπάλα)

2 κρεμμύδια σε χοντρά τετράγωνα

2 σκελίδες σκόρδο

2 κούπες χυμό πορτοκάλι

Φλούδες από ένα πορτοκάλι

1 ποτήρι κρασί άσπρο ξηρό

1 κ.σ. μέλι

Αλάτι

Πιπέρι

Θυμάρι

Ελαιόλαδο.

Ρεβίθια με χοιρινό μέλι και πορτοκάλι

Τρόπος εκτέλεσης:

Ροδίζουμε το κρέας και προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο.

Σβήνουμε με κρασί.

Ρίχνουμε τον χυμό και τις φλούδες από πορτοκάλι,

το μέλι,  τα ρεβίθια και νερό όσο χρειαστεί να βράσει.

Βράσιμο τουλάχιστον 1,5 ώρα

Ρεβίθια με χοιρινό μέλι και πορτοκάλι 2

Πριν σβήσουμε την φωτιά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.

Καλή σας όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός στη χώρα για σήμερα Σάββατο 14-01-2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 14 Ιανουαρίου 2023