Επειδή η μαγειρική είναι μεράκι και φαντασία έκανα την δική μου δημιουργία που σας την παρουσιάζω.
Ρεβίθια με χοιρινό, μέλι και πορτοκάλι
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1 κιλό ρεβίθια (μουλιασμένα με μια κουταλιά της σούπας αλάτι μία νύχτα ή 12 ώρες πριν τουλάχιστον)
Μισό κιλό χοιρινό (κατά προτίμηση σπάλα)
2 κρεμμύδια σε χοντρά τετράγωνα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
Φλούδες από ένα πορτοκάλι
1 ποτήρι κρασί άσπρο ξηρό
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Ελαιόλαδο.
Τρόπος εκτέλεσης:
Ροδίζουμε το κρέας και προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο.
Σβήνουμε με κρασί.
Ρίχνουμε τον χυμό και τις φλούδες από πορτοκάλι,
το μέλι, τα ρεβίθια και νερό όσο χρειαστεί να βράσει.
Βράσιμο τουλάχιστον 1,5 ώρα
Πριν σβήσουμε την φωτιά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Καλή σας όρεξη!