Ψωμάκια καμωμένα με γιαούρτι – Σε 40 λεπτά έχετε το δικό σας φρέσκο ψωμί …

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Η Βάσω μας ετοίμασε ψωμάκια που γίνονται πολύ εύκολα και είναι πολύ νόστιμα. Όταν επιθυμήσετε φρέσκο ψωμί από τα χεράκια σας με υλικά που έχετε στο σπίτι, σας χαρίζουμε μια απίθανη συνταγή, και η επιθυμία σας πραγματοποιείται.

Το γιαούρτι δίνει τη δική του πινελιά και γεύση.

Αν θέλουμε μπορούμε πριν το βάλουμε στο φούρνο να το πασπαλίσουμε με σουσάμι ή μαυροσούσαμο.

  Με τα ψωμάκια μπορείτε να κάνετε πολύ ωραία σάντουιτς με σολομό καπνιστό ή προσούτο με μοτσαρέλα.

Η επιλογή δική σας

Ψωμάκια καμωμένα με γιαούρτι 1

 Ψωμάκια καμωμένα με γιαούρτι

 Από τη Βάσω Κατσαρού – Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα

 Υλικά για 8 ψωμάκια

 550 γρ αλεύρι γ.ο.χ, κοσκινισμένο

200 γρ γιαούρτι 2% από το ψυγείο

10 γρ baking powder

100 ml νερό κρύο

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

1/3 κ.γ. αλάτι

Ψωμάκια καμωμένα με γιαούρτι 2

 Τρόπος παρασκευής

 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250οC.

 Σε ένα μπολ ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά και αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη να σταθεί σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.

 Περνάμε με ελαιόλαδο τα χέρια μας και παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε με την παλάμη και τα διπλώνουμε και πάλι.

Μετά τα κάνουμε μπαλίτσες και τα πιέζουμε ελαφρά στη μέση.

 Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε σε κάποια απόσταση τα ψωμάκια. Aν θέλουμε με λεπίδα τα χαράζουμε στη μέση ή διαγώνια.

 Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα με αντιστάσεις στους 250οC για 15 λεπτά.

 Βγάζουμε από το φούρνο και ακουμπάμε τα ψωμάκια στη σχάρα να κρυώσουν καλά.

Ψωμάκια καμωμένα με γιαούρτι 3

 Μικρά μυστικά

 Μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια τους με σουσάμι η μαυροκούκι.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Δευτέρα 14 Απριλίου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Μ. Δευτέρας 14 Απριλίου 2025