Σήμερα λέω να αφιερωθούμε στους θησαυρούς της ελληνικής θάλασσας και να φτιάξουμε μια πεντανόστιμη και λαχταριστή ψαρόσουπα.
Γεύμα θρεπτικό και ελαφρύ, ενώ σερβίρεται σαν πρώτο πιάτο ή και κυρίως γεύμα.
Ψαρόσουπα με λαχανικά και κουρκουμά
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
Γίνεται με διάφορα ψαράκια: Χριστόψαρο, Χελιδονόψαρο, Πεσκανδρίτσα, Σκορπίνες.
Λαχανικά:
Πατάτες κομμένες σε κυβάκια
Καρότο
Σέλινο
Ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια που κάνουν την διαφορά
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
*Στο τέλος χτυπάμε στο χυμό 2 λεμονιων 1 κουταλιά κουρκουμά και μια αλεύρι και το προσθέτουμε.
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ψαράκια.
Στραγγίζουμε και στον ζωμό βράζουμε τα λαχανικά, προσθέτοντας 10 λεπτά πριν σβήσουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και τα ψαράκια αφού τα καθαρίσουμε από τα κόκκαλα.
*Τελειώνουμε ρίχνοντας και το μίγμα που κάναμε με το λεμόνι.