Ψαρομακαρονάδα νησιώτικη – Απίθανη γεύση … και πανεύκολη

Ψαρομακαρονάδα νησιώτικη - Απίθανη γεύση … και πανεύκολη

Μια πρωτότυπη μακαρονάδα με άρωμα θαλασσινό που μου αρέσει πολύ. Την δοκίμασα στα Τριζόνια, το πανέμορφο νησάκι του Κορινθιακού… ναι καλά ακούσατε … ένα νησάκι σε απόσταση 5 λεπτών από την Φωκίδα… Σαλπάρεις και σε λίγο βρίσκεσαι σε άλλο κόσμο. Καλά κρυμμένο για τους πολλούς και απόλυτος προορισμός για τους γνωρίζοντες.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

 

Οι αδελφές Σινή, η Ιωάννα και η Νατάσα κρατούν τα σκήπρα της γαστρονομίας του νησιού, η μία έχει το καφέ εστιατόριο Ancora  και η άλλη την ψαροταβέρνα Όστρια. Από την βεράντα του πανέμορφου μικρού και πολύ φροντισμένου ξενοδοχείου ΄Ιασμος, εποπτεύετε το λιμανάκι και ακριβώς απέναντι ατενίζετε τον ορεινό όγκο της Φωκίδας, με τις κορυφογραμμές του ακόμα χιονισμένες. Ηρεμία απόλυτη αφού στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα.

Τριζόνια
Το νησάκι Τριζόνια στον Κορινθιακό κόλπο

Αξίζει ένα περίπατος ολόγυρα στο νησάκι, από το χωμάτινο παραθαλάσσιο μονοπάτι με τα πεύκα. Θα συναντήσετε οπωσδήποτε χελώνες, ίσως και κανένα αγριοκούνελο ή λαγουδάκι και πολλές πεταλούδες. Όνειρο…

Η θαλασσινή κουζίνα του νησιού θα σας ενθουσιάσει …μια μικρή κοιτίδα γαστρονομική.

Ψαρομακαρονάδα νησιώτικη - Απίθανη γεύση … και πανεύκολη

 Ψαρομακαρονάδα νησιώτικη

Από τη Νατάσα Σίνη,  εστιατόριο Όστρια, Τριζόνια

Υλικά

500 γρ. μακαρόνια ή liguine

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 πιπερίτσα, ψιλοκομμένη

1 ποτήρι κρασί λευκό

15 γαύρους μαρινάτους, έτοιμους συσκευασμένους

5 σαρδέλες ψητές, σε κομμάτια

15 κουμπάκια κάπαρη

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο ψήνουμε τις σαρδέλες, τις ξεκοκαλίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Σε κατσαρόλα με βραστό νερό και αλάτι βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια.

Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο που έχει κάψει τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κάπαρη και την πιπερίτσα.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μακαρόνια, τις σαρδέλες και το γαύρο.

Αφού ανακατέψουμε ελαφρά ρίχνουμε το πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό και σερβίρουμε.