Προφιτερόλ σπέσιαλ – Αφράτο γλυκό που λιώνει στο στόμα!

Προφιτερόλ
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Κλασική αξία για τη ζαχαροπλαστική το εμβληματικό προφιτερόλ. Έχουν γραφτεί για χάρη του αμέτρητες συνταγές, με τις παραλλαγές του να ποικίλουν ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

Από τα καλύτερα αφράτα Προφιτερόλ μαζί με μοναδικά Σου, είναι αυτά που θα φτιάξουμε σήμερα παρέα. Η συνταγή κορυφαία, κρατήστε την, σίγουρα θα τη χρειαστείτε αργά ή γρήγορα για να γλυκάνετε ιδανικά αυτούς που αγαπάτε!

Προφιτερόλ σπέσιαλ

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

Για την κρέμα:

2 λίτρα γάλα

360 γρ. ζάχαρη

8 μεσαία αυγά

160 γρ. κορν φλάουρ

2 βανίλιες

150 γρ. πραλίνα φουντουκιού

100 γρ. σοκολάτα μπίτερ (κουβερτούρα)

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα με τα 200 γρ. ζάχαρη (από τα 360γρ. συνολικά), σε μία κατσαρόλα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα 8 αυγά, με την υπόλοιπη ζάχαρη (160γρ.), το κορν φλάουρ και τις βανίλιες.

Μόλις διαλυθούν καλά, παίρνουμε λίγο χλιαρό γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα μας και μετά όλο μαζί πάλι μέσα στο γάλα που έχουμε στην κατσαρόλα.

Μόλις αρχίσει να πήζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και χωρίζουμε την κρέμα μας σε 2 μπολ.

Στο ένα αφήνουμε την κρέμα βανίλια και στο άλλο ρίχνουμε την πραλίνα φουντουκιού και την κουβερτούρα.

Για τη ζύμη Σου:

100 γρ. γάλα

80 γρ. νερό

75 γρ.  βούτυρο αγελάδος

100 γρ. αλεύρι

3 μεσαία αυγά

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα αυγά.

Μόλις διαλυθούν όλα καλά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

Με ένα κορνεδάκι κάνουμε 40 κομμάτια περίπου Σου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου.

Διαμορφώνουμε το προφιτερόλ όπως μας αρέσει!

Εγώ έβαλα τη δική μου πινελιά προσθέτοντας σαντιγύ που έφτιαξα και λίγη σοκολάτα από πάνω.

Καλή σας επιτυχία!!