

Η δική μου αλήθεια σχετικά με τη γαστρονομία, την ειδικότητά μου εκφράζεται με τη φράση: “Η μαγειρική θέλει μεράκι και φαντασία”.
Έτσι λοιπόν σήμερα σας προτείνω μια γεύση που θα σας εκπλήξει ευχάριστα.
Πάντα μου αρέσει να κάνω δοκιμές στην κουζίνα και όταν το αποτέλεσμα αξίζει σας το παρουσιάζω.
Πράσα με χοιρινό και χουρμάδες
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη, κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1 κιλό κρέας χοιρινό
1,5 κιλό πράσα
2 κρεμμύδια
1 σελινόριζα με τα φύλλα της
10-12 χουρμάδες
2 καρότα
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
χυμό ενός λεμονιού
1 πιπεριά Φλωρίνης (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
αλάτι
πάπρικα γλυκιά κόκκινη
1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση:
Στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο ροδιζουμε το κρέας και έπειτα τα κρεμμύδια με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε αραιωμένη τη σάλτσα με τον ζωμό.
Αφού πάρει βράση ρίχνουμε τα πράσα σε ροδέλες, το σέλινο, καρότα, πιπεριά.
Μόλις αρχίζει να βράζει το κρέας χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε να σιγοβράσει τουλάχιστον μία ώρα ή και περισσότερο.
Δέκα λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε χουρμάδες, αλάτι, πιπερίτσα, λεμόνι και καφτερό προαιρετικά.
Καλή σας απόλαυση.
Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος με πολύ μεράκι.