Πουτίγκα ρυζιού – Για ένα ελαφρύ βραδινό …

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Η πουτίγκα ρυζιού είναι από όλους ευπρόσδεκτη και ταιριάζει απόλυτα στην επιθυμία μας για ένα ελαφρύ βραδινό. Γίνεται πανεύκολα και γρήγορα. Τα παιδιά σας θα τη λατρέψουν. Μπορείτε να τη δροσίσετε βάζοντάς την στο ψυγείο ή να τη φάτε ζεστή. Αν την βάλετε στο ψυγείο δεν θα βάλετε την κανέλα παρά μόνον λίγο πριν απολαύσετε την πουτίγκα γιατί η κανέλα υγραίνεται και δεν θα έχει το ανάλογο άρωμα, ούτε την άψογη εμφάνιση. 

Πουτίγκα ρυζιού 1

 Πουτίγκα ρυζιού

Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, Αμαδρυάδες Φωκίδα

 Υλικά για 4 άτομα

 50 γρ. ρύζι βρασμένο al dente

300 ml γάλα φρέσκο

100 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

75 γρ. ζάχαρη

½ λοβό βανίλια ή σκόνη

1 ξύλο κανέλας

Ελάχιστο ξύσμα λεμονιού

45 γρ. κορν φλάουρ αραιωμένο με 100 γρ. γάλα φρέσκο

Πουτίγκα ρυζιού 2

 Τρόπος παρασκευής

 Βράζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού.

 Όταν ζεσταθεί πολύ καλά, αλλά πριν βράσει, ρίχνουμε το ρύζι.

 Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το κορν φλάουρ αραιωμένο με το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός έως ότου πάρει μία ακόμη βράση.

Πουτίγκα ρυζιού 3

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

 Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα σκόνη και 1 ξυλάκι κανέλας.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024
Επόμενο άρθροDebate, ασπρόμαυρο σπαγγέτι… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος