Η πουτίγκα ρυζιού είναι από όλους ευπρόσδεκτη και ταιριάζει απόλυτα στην επιθυμία μας για ένα ελαφρύ βραδινό. Γίνεται πανεύκολα και γρήγορα. Τα παιδιά σας θα τη λατρέψουν. Μπορείτε να τη δροσίσετε βάζοντάς την στο ψυγείο ή να τη φάτε ζεστή. Αν την βάλετε στο ψυγείο δεν θα βάλετε την κανέλα παρά μόνον λίγο πριν απολαύσετε την πουτίγκα γιατί η κανέλα υγραίνεται και δεν θα έχει το ανάλογο άρωμα, ούτε την άψογη εμφάνιση.
Πουτίγκα ρυζιού
Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, Αμαδρυάδες Φωκίδα
Υλικά για 4 άτομα
50 γρ. ρύζι βρασμένο al dente
300 ml γάλα φρέσκο
100 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
75 γρ. ζάχαρη
½ λοβό βανίλια ή σκόνη
1 ξύλο κανέλας
Ελάχιστο ξύσμα λεμονιού
45 γρ. κορν φλάουρ αραιωμένο με 100 γρ. γάλα φρέσκο
Τρόπος παρασκευής
Βράζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού.
Όταν ζεσταθεί πολύ καλά, αλλά πριν βράσει, ρίχνουμε το ρύζι.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το κορν φλάουρ αραιωμένο με το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός έως ότου πάρει μία ακόμη βράση.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα σκόνη και 1 ξυλάκι κανέλας.