Μια νόστιμη σαλάτα με χρώμα, άρωμα και δροσιά. Ταιριάζει με όλα ψάρια και κρέας και αφήνει μια γλυκιά επίγευση.
Η θεία Σοφία έδινε πάντα μεγάλη σημασία στη παρουσία του τραπεζιού και στην αρμονία των γεύσεων και των χρωμάτων.
Έτσι η παντζαροσαλάτα είχε πάντα τη δική της θέση ειδικά στα γιορτινά τραπεζώματα.
Μην ξεχνάτε ότι στις σαλάτες με κρέμα ή γιαούρτι πάντα οι ξηροί καρποί μπαίνουν την τελευταία στιγμή για να μείνουν τραγανοί και να μην υγρανθούν.
Η συνταγή δική σας…
Πολίτικη παντζαροσαλάτα με καρύδια
από τη θεία Σοφία
Υλικά
1 κιλό παντζάρια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουταλιά ξύδι από κρασί
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ μαγιονέζα
100 γρ. φρέσκα καρύδια χονδροκομμένα
Αλάτι θαλασσινό
φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Βράζουμε τα παντζάρια σε αλατισμένο νερό καλά.
Τα στραγγίζουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο, το ξύδι, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Τέλος προσθέτουμε και τα παντζάρια και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Σκεπάζουμε το μπολ με διαφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να δροσίσει.
Προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Κρατάμε και κάποια καρύδια για να γαρνίρουμε τη πιατέλα και σερβίρουμε.