Το όμορφο μαγιό σας είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη μυκήτων!

Το όμορφο μαγιό σας είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη μυκήτων!

Ανεμελιά , όμορφες παραλίες, βουτιές και ηλιοθεραπεία είναι το χειμερινό όνειρο ανδρών και γυναικών από όλο τον κόσμο, «το όνειρο του Ελληνικού καλοκαιριού»  που φτάνει η στιγμή να το πραγματοποιήσετε, και πρέπει να είσαστε προσεκτικοί για να έχετε όμορφες διακοπές και ιδιαίτερα οι γυναίκες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές σε θέματα υγιεινής.

μαρια αλιμπερτι1
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη
Έκανες την βουτιά σου και με το λαδωμένο σου κορμί από το αντηλιακό περπάτησες στην αμμουδερή παραλία καμαρώνοντας για το μοντέρνο μαγιό σου. Αχ  αυτό το μπανιερό θέλει μεγάλη προσοχή έτσι όπως είναι  βρεγμένο καθώς η ζέστη σε συνδυασμό με την υγρασία του υφάσματος αυξάνουν τον κίνδυνο για ανάπτυξη μυκήτων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.
Μεγάλη σχολαστικότητα χρειάζεται και όταν οι γυναίκες κάνουν μπάνιο σε πισίνα γιατί τα υπολείμματα χημικών που παγιδεύονται μέσα στο βρεγμένο μαγιό ενδέχεται να διαταράξουν την ισορροπία βακτηρίων στον κόλπο. Προσοχή μόλις κάνετε το μπάνιο σας στη θάλασσα ή την πισίνα να κάνετε ένα ντους και να βγάλετε το βρεγμένο μαγιό αντικαθιστώντας το με ένα στεγνό. Προσοχή μην το ξεχνάτε και μην κάνετε ηλιοθεραπεία με το βρεγμένο μπανιερό σας γιατί αυξάνετε τους κινδύνους για μόλυνση και αν προσέξετε κάποιο σύμπτωμα όπως φαγούρα ή αυξημένες κολπικές εκκρίσεις, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
Το μαγιό σας χρειάζεται ιδιαίτερο τρόπο για να καθαριστεί και να φυλαχτεί για το επόμενο καλοκαίρι αλλά και μετά από κάθε βουτιά για να διατηρείται σαν καινούριο για περισσότερο καιρό, αλλά και να μην είναι επικίνδυνο για την υγεία σας.
Η εύκολη λύση είναι το πλυντήριο που ίσως καταστρέψει το μαγιό σας, ο ορθός τρόπος είναι να βάλετε το μαγιό σας για περίπου 30 λεπτά μέσα σε κρύο νερό για να  απομακρύνετε το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας αλλά και υπολείμματα αντηλιακού. Σαπουνίστε με ήπιο απορρυπαντικό και τρίψτε καλά. Ξεβγάλετε πολλές φορές για να μην έχει υπολείμματα σαπουνιού. Απλώστε να στεγνώσει καλά.
Προηγούμενο άρθροΠολίτικη παντζαροσαλάτα με καρύδια – Δροσερή σαλάτα με χρώμα γιορτινό
Επόμενο άρθροΜην αφήνετε να περνάει ο χρόνος, χωρίς να βιώνετε τις στιγμές – Γράφει ο Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής Γιάννης Ξηντάρας