Τώρα που όλο και πιο συχνά θα καθόμαστε στο σπίτι μας και οι καλοκαιρινές μας βόλτες θα αποτελούν πλέον παρελθόν, τί θα λέγατε να φτιάξουμε ένα βραδινό σνακ, που αγαπάμε και λατρεύουμε όλοι μας.
Και ποιο είναι αυτό;
Φυσικά η πίτσα, δε νομίζω να έχετε κάτι καλύτερο στο μυαλό σας.
Και τί πίτσα όμως;
Μία πίτσα σκέτος αφρός, μία πίτσα “πίνακας ζωγραφικής”, που λιώνει στο στόμα. Σίγουρα θα εντυπωσιάσετε και τους πιο απαιτητικούς του είδους.
Σπιτική πίτσα πλεξούδα με ένα υπέροχο, βελούδινο, μοναδικό ζυμάρι
από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά που θα χρειαστούμε:
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κύβο μαγιά ή 1 φακ. ξερή μαγιά
1κ.γ.αλάτι
1 κ.γ.ζάχαρη
360 γρ. χλιαρό νερό, όχι καυτό
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που σας τα γράφω και στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Γίνεται μια εύπλαστη ζύμη.
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει και να ξεκουραστεί για μία ώρα.
Για τη σάλτσα θα χρειαστούμε:
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. κέτσαπ
Λίγο λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Τα χτυπάμε όλα σε ένα μπολ και βάζουμε τη σάλτσα μας πάνω στη βάση της πίτσας.
Για τη γέμιση βάζουμε:
200 γρ. διάφορα κασέρια σε τρίμματα
200 γρ. γκούντα κασέρι σε κομμάτια
100 γρ. γκούντα Ολλανδίας σε φέτες
100 γρ. σαλάμι κομμένα σε λωρίδες
100 γρ. γαλοπούλα σε φέτες
Για τη γέμιση μπορείτε να βάλετε ό,τι άλλο εσείς επιθυμείτε.
Για το γύρω, γύρω βάζετε τα τρίμματα από τα διάφορα κασέρια και το τυλίγετε.
Ψήνουμε στους 230 βαθμούς στην κάτω αντίσταση για 15 με 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Δεν έχετε δοκιμάσει καλύτερη πίτσα, αξίζει να την φτιάξετε.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση.