Πίτσα με κόθρο κασεριού – Μια σπάνια συνταγή για λίγους!

Ελένη Σιδηροπούλου
Ελένη Σιδηροπούλου

Σπιτική πίτσα, το καλύτερο για την οικογένεια ειδικά το βραδάκι βλέποντας την αγαπημένη μας σειρά στην τηλεόραση (μεταξύ μας δεν χάνω επεισόδιο από τις «Άγριες μέλισσες»).

Το σκηνικό αυτό δένει ιδανικά με μια γεύση μοναδική, μια πίτσα που θα σας συναρπάσει! Με υπέροχο, βελούδινο ζυμάρι, σκέτη απόλαυση!

Πίτσα με κόθρο κασεριού 2

Πίτσα με κόθρο κασεριού

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κύβο μαγιά ή 1 φακ. ξερή μαγιά

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη

300 γρ. χλιαρό νερό όχι καυτό

1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που σας τα γράφω και στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Γίνεται μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει και να ξεκουραστεί για μία ώρα.

Πίτσα με κόθρο κασεριού 3

Για τη σάλτσα θα χρειαστούμε:

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. κέτσαπ

Λίγο λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Τα χτυπάμε όλα σε ένα μπολ και βάζουμε τη σάλτσα μας πάνω στη βάση της πίτσας.

Πίτσα με κόθρο κασεριού 4

Για τη γέμιση βάζουμε:

Κασέρι σε τρίμματα

Διάφορα αλλαντικά και λίγο σαλάμι

Κασέρι σε τρίμματα

Ελιές κομμένες σε ροδέλες

1 πιπεριά κόκκινη ή πράσινη

Μανιτάρια

Ντομάτες ή ντοματίνια

Πίτσα με κόθρο κασεριού 5

Γενικά μπορεί κανείς να βάλει ό,τι έχει στο ψυγείο του ή ό,τι του αρέσει.

Για τον κόθρο έβαλα τρίμματα από κασέρια και τον τύλιξα.

Πίτσα με κόθρο κασεριού 1

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΗμαθία: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων «Βέροια» και «ΚΕΡΚΙΔΑ»
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 01 Νοεμβρίου 2021