Την καλημέρα μου σε όλους σας. Επειδή η μαγειρική είναι μεράκι και φαντασία έβαλα μια πινελιά και από τα δύο. Αποφάσισα λοιπόν σήμερα να πρωτοτυπήσω, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στο κεφάλαιο «πίτα».
Θα φτιάξουμε μια λαχταριστή πιτούλα με βάση την πιπεριά, τόσο νόστιμη και συνάμα ευεργετική για τη σωστή μας διατροφή.
Πιπερόπιτα
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1 πάκο φύλο κρούστας
3 πιπεριές Φλωρίνης
3 πιπεριές πράσινες κέρατα
400 γρ. φέτα τυρί
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
100 γρ. κεφαλοτύρι
4 αβγά
250 γρ. βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε μια λεκάνη σε κυβάκια τα πιπέρια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα αβγά, τρίβουμε το τυρί και το κεφαλοτύρι, λίγο αλάτι, πιπέρι και 1/3 από το λιωμένο βούτυρο.
Αλείφουμε κάθε φύλο κρούστας με βούτυρο και βάζουμε πρώτα 5 φύλλα κάτω. Ρίχνουμε τη μισή γέμιση, άλλα 4 φύλλα, την υπόλοιπη γέμιση και από πάνω άλλα 3 φύλλα.
Τυλίγουμε και κάνουμε ρολό, το τυλίγουμε με λαδόκολλα και το τοποθετούμε στο ταψί τουλάχιστον 6-7 ώρες
Αφού το βγάλουμε από το ψυγείο το κόβουμε σε ροδέλες.
Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε περίπου μισή ώρα.
Σερβίρουμε με γιαούρτι ή τζατζίκι ή κάποια σως γιαουρτιού
Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδα μας Έμβολος με πολλή εκτίμηση.