Κομβικό στην ελληνική κουζίνα και στην κορυφαία κατ’ εμέ μεσογειακή διατροφή, είναι ο ρόλος μιας προσεγμένης σάλτσας που θα απογειώσει τη γεύση του φαγητού μας. Σήμερα λοιπόν, θα ασχοληθούμε με ένα σπουδαίο συνοδευτικό, επιδραστικό παράγοντα για πολλές χρήσεις. Στις μακαρονάδες, πάνω σε πράσινες σαλάτες ή αλείφοντας πάνω σε φέτα ψωμί. Θα φτιάξουμε μαζί …
Πέστο σάλτσα με πιπεριές Φλωρίνης και καβουρντισμένους ηλιόσπορους
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
10 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και αποφλοιωμένες
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. φέτα τυρί
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Μία κούπα καβουρντισμένους ηλιόσπορους
Μπορούμε να προσθέσουμε μαϊντανό και δυόσμο.
Εκτέλεση:
Η παρασκευή είναι απλούστατη.
Βάζουμε στο μούλτι τις πιπεριές και το σκόρδο και στο μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και την φέτα τριμμένη.
Ιδανικό ξεκίνημα για ένα τσιπουράκι και συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα μας.