Πεντανόστιμο μοσχαράκι σοφρίτο που γίνεται απλά και γρήγορα.
Ένα υπέροχο πιάτο που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.
Η συνταγή δική σας.
Μοσχαράκι σοφρίτο
Από την Οσία Ποδόσογλου δεινή και πολυτάλαντη μαγείρισσα.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι κιλότο κομμένο σε μικρές λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες αφού αφαιρέσουμε την πράσινη φύτρα
50ml ελαιόλαδο
40 ml κρασί λευκό, μοσχοφίλερο
10 ml ξύδι
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελάχιστο αλεύρι για το σοτάρισμα
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Ρίχνουμε στο μοσχαράκι αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο αλεύρι.
«Περνάμε» το κρέας από αντικολλητικό τηγάνι που είναι καυτό. Το γυρίζουμε με την λαβίδα μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές.
Σε κατσαρόλα στρώνουμε τις φέτες του κρέατος πασπαλίζοντάς με σκόρδο και μαιντανό. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία στρώνοντας τις υπόλοιπες φέτες από το μοσχαράκι.
Ανάβουμε την φωτιά και μόλις πάρει μια βράση «σβήνουμε» με το ξύδι.
Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ «σβήνουμε» με το κρασί.
Αφήνουμε και πάλι να εξατμισθεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το ζεστό ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών.
Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με μανιτάρια ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ γλυκοπατάτας.