Πένες με κοτόπουλο και μπέικον – Νοστιμιά καλοκαιρινή

Πένες με κοτόπουλο και μπέικον - Νοστιμιά καλοκαιρινή
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Ένα γρήγορο και εύκολο φαγάκι που αρέσει σε όλους. Το μπέικον του δίνει αυτή την ωραία γεύση του καπνιστού και η κρέμα γάλακτος του δίνει αυτή τη βελούδινη υφή στο κοτόπουλο.

Το καλαμπόκι μας αρέσει, αλλά μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με πιπεριές όλων των χρωμάτων που χαρίζουν αυτή τη χαρακτηριστική σπιρτάδα στη γεύση.

Η Ερατεινή, ένα χωριουδάκι ζωγραφιά

Την μακαρονάδα την απολαύσαμε πριν λίγες ημέρες με τη φίλη μου στα παράλια της Φωκίδας και την δέσαμε αρμονικά με ένα ποτήρι κρασί μοσχοφίλερο… μια πανδαισία αρωμάτων…

Η θάλασσα μια ζωγραφιά … εμπειρία

Η συνταγή δική σας…

Πένες με κοτόπουλο και μπέικον

Από τη Δήμητρα Παπαστάμου, Ερατεινή

Υλικά

250 γρ. πένες

2 στήθη κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε κομμάτια

6 φέτες μπέικον καπνιστό, κομμένο σε κομμάτια

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

250 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά

2 κ.σ. καλαμπόκι, βρασμένο

100 ml λευκό κρασί, μοσχοφίλερο

Μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Eλαιόλαδο, εκλεκτό

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον και το κοτόπουλο και ρίχνουμε πιπέρι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε λίγο ζωμό κοτόπουλου καυτό.

Αφήνουμε για 10-15 λεπτά να βράσει το κοτόπουλο και μόλις πάρει χρώμα «σβήνουμε» με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την κρέμα, το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακινώντας το τηγάνι.

Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο και με το καλαμπόκι και το κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και 1 κ.γ. ελαιόλαδο βράζουμε τις πένες al dente.

Τις σουρώνουμε.

Ξεπλένουμε την κατσαρόλα βάζουμε τις πένες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα κοτόπουλου.

Ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρουμε.

Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί ή πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.