Πένες με κιμά – Από την Ελένη Μπρούφα

 Πέννες με κιμά 

Eleni_Mproufa
Από την Ελένη Μπρούφα

Υλικά:

2 πακέτα ζυμαρικών πένες.

½  κιλό κιμά ανάμικτο.

1 ½  ποτήρι ντοματοχυμό.

1 ½  ποτήρι νερό.

1 ποτήρι περίπου καλαμποκέλαιο ή λίγο παραπάνω από το μισό ελαιόλαδο.

2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες.

1 κονσέρβα μανιτάρια ή και φρέσκα, αν έχετε.

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.

1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά.

1 κ. γλ. ρίγανη και αλάτι.

Πένες με κιμάΕκτέλεση:

  1. Αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής που αναγράφονται στη συσκευασία.
  2. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και τα περνάμε από λάδι. Οι πένες είναι έτοιμες.

3.Τώρα θα ετοιμάσουμε τον κιμά μας. Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και το αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί.

  1. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί. Στη συνέχεια την πιπεριά και τα μανιτάρια.
  2. Μόλις μαραθούν ελαφρώς, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι, τη ρίγανη και τον ντοματοχυμό.
  3. Αφήνουμε να βράσει και πάνω στο 5λεπτο ρίχνουμε και το νεράκι μας.
  4. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά το πολύ. Σε αυτό το διάστημα το φαγητό μας θα είναι έτοιμο.

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!

Προηγούμενο άρθροΛΥΚΕΙΟ Πλατέος – Κορυφής: Ενημέρωση προς γονείς, κηδεμόνες και μαθητές
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 12.300 κρούσματα στη Γερμανία, 28 νεκροί. Δραματικό μήνυμα της καγκελαρίου Μέρκελ