Πεϊνιρλί σπιτικό – Σκέτος αφρός!

Πεϊνιρλί
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Σήμερα θα φτιάξουμε σπιτικά πεϊνιρλί, τόσο νόστιμα και αφράτα που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει ποτέ.

Για να σας χορτάσουν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και να σας μαγέψουν με τη θεσπέσια γεύση τους.

Απλά υπέροχα!

Η συνταγή για εσάς:

Πεϊνιρλί σπιτικό 1

Πεϊνιρλί σπιτικό

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι

500 γρ. γάλα χλιαρό

250 ml. σπορέλαιο

2 φακ. ξερή μαγιά ή  50 γρ. νωπή

3 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά μας με τη σειρά που σας τα έχω γραμμένα. Αφήνουμε το ζυμάρι μας σκεπασμένο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Πεϊνιρλί σπιτικό 4

Για τη γέμιση βάζουμε:

τρίμματα από διάφορα κασέρια

γαλοπούλα

λουκάνικο σε φέτες

ντοματούλα

Πεϊνιρλί σπιτικό 3

Βγαίνουν περίπου 25 μέτρια κομμάτια πεϊνιρλί.  Μπορείτε να τα κάνετε και πιο μεγάλα, αλλά θα σας βγουν περίπου 15  κομμάτια..

Πεϊνιρλί σπιτικό 2

Ψήνουμε στους 220° βαθμούς σε υψηλή θερμοκρασία στις αντιστάσεις, στην τελευταία θέση για 10′ με 15′ λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν!

Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι ρουμλουκιώτικο – Το φαγητό σύμβολο της ντόπιας πασχαλινής παράδοσης, αλλά και κάθε χαράς!
Επόμενο άρθροΑγροτικά ΙΕΚ και ίδρυση Ψηφιακής Ακαδημίας Αγροτικής Ανάπτυξης, μελετά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων