Η Νάξος είναι πανέμορφο νησί και έχει γαστρονομικό μεγαλείο. Πολιτισμός, γοητευτικά τοπία, ορεινά και θαλασσινά, ένα ξεχωριστό-από κάθε άποψη- νησί του Αιγαίου, η Νάξος μας χαρίζει μοναδικά ΠΟΠ προιόντα όπως η γραβιέρα αλλά και οι πατάτες, κίτρο, νάστιμο κρέας και θαλασσινά μαγειρεμένα με τρόπο παραδοσιακό.
Ο Νίκος Σέργης, ξενοδόχος της Νάξου μας χαρίζει την πατροπαράδοτη συνταγή του.
Πατατοκεφτέδες παραδοσιακοί
από το ξενοδοχείο Naxos Palace
Yλικά
1 κιλό πατάτες Νάξου
2 αβγά
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Μισή κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού γραβιέρα Νάξου
1/4 φλιτζανιού δυόσμος ψιλοκομμένος
αλεύρι
αλάτι θαλασσινό
φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με δροσερό νερό.
Βράζουμε τις πατάτες για 45 λεπτά.
Μόλις βράσουν, τις σουρώνουυμε και τις περνάμε από το μπλέντερ.
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε το μείγμα.
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Πλάθουμε τους πατατοκεφτέδες και τους περνάμε από αλεύρι.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο γυρίζοντας και από τις δύο μεριές για να πάρουν ωραίο χρώμα.