Ένα εξαιρετικό και πεντανόστιμο συνοδευτικό γεύματος θα φτιάξουμε σήμερα αγαπημένοι μου φίλοι αναγνώστες. Εύκολο, γρήγορο και πολύ χορταστικό.
Συνοδεύει άριστα το κρέας ή τα κεφτεδάκια, αλλά μπορεί να σταθεί επάξια ως κυρίως πιάτο.
Με τζατζίκι σπιτικό ..τα σπάει!
Πατάτες με καπνιστή πάπρικα και καλαμποκάλευρο
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
Πατάτες
Καπνιστή γλυκιά πάπρικα
Καλαμποκάλευρο
Αλάτι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε 10 λεπτά τις πατάτες.
Τις ρίχνουμε σε παγωμένο νερό, αποφλοιώνουμε και κόβουμε σε φέτες.
Τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα προσθέτοντας αλάτι, ρίγανη, πάπρικα γλυκιά, ελαιόλαδο και καλαμποκάλευρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!