Πάστα φλώρα η τρίχρωμη

Ελάτε να φτιάξουμε βήμα – βήμα ένα απίθανο γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Πάστα φλώρα η τρίχρωμη

 

Υλικά:

Anna Katahana
Από την Άννα Καταχανά ανταποκρίτρια του Έμβολος στην Θεσσαλονίκη

3 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. ζάχαρη

1 φλ. ηλιέλαιο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1/2 φλ. κονιάκ ή χυμό πορτοκάλι

3 Μαρμελάδες (πχ πορτοκάλι, σύκο και ροδάκινο)

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις μαρμελάδες) σε μια μαλακή ζύμη βουτώντας τα χέρια μας συχνά σε λίγο λάδι ώστε να μην κολλάνε.

pasta-flora-i-trichromi-1Κρατάμε στην άκρη μια μπαλίτσα ζύμης ίση σε μέγεθος μίας μπάλας του τένις, για τις λωρίδες μας.

Λαδώνουμε ένα μεσαίο στρόγγυλο ταψί και απλώνουμε τη ζύμη υψώνοντάς τη λίγο στα τοιχώματα.

pasta-flora-i-trichromi-2-pasta-frola-the-tricolorΑπλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια, το πάχος όμως της να μην ξεπερνάει τα 3 εκ.

pasta-flora-i-trichromi-3Πλάθουμε με τη ζύμη που κρατήσαμε λωρίδες και με αυτές σχηματίζουμε πλέγμα πάνω στη μαρμελάδα (ή κάνουμε ό,τι σχήμα μας αρέσει).

pasta-flora-i-trichromi-4-pasta-frola-the-tricolorΨήνουμε το γλυκό στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά σε αέρα ή μέχρι να κοκκινίσουν οι λωρίδες μας και περιμένουμε να κρυώσει για να το ξεφορμάρουμε και να το κόψουμε.

pasta-flora-i-trichromi-5