Τσουκνιδόπιτα! Μια νοστιμιά που μου θυμίζει πάντα τα παιδικά μου χρόνια. Τότε που για το χωριό ήταν το Σαββατιάτικο έδεσμα για κάθε σπιτικό.
Οι νοικοκυρές μέσα από στις δύσκολες εποχές του παρελθόντος αναζητούσαν τρόπους να θρέψουν σωστά την οικογένειά τους. Όταν η λίγδα αντικαθιστούσε το ελαιόλαδο.
Κάθε φορά που τη φτιάχνουμε με την γυναίκα μου αναπολώ τα χρόνια της αθωότητας.
Η συνταγή για εσάς:
Παραδοσιακή ρουμλουκιώτικη τσουκνιδόπιτα
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
τσουκνίδες στημένες με αλάτι
φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι
ελαιόλαδο
φέτα τυρί (προαιρετικά)
φύλλα για πίτα (εμείς χρησιμοποιούμε έτοιμα χειροποίητα από αρτοποιείο)
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη γέμιση και τοποθετούμε στον φούρνο σε 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Ιδανικό κολατσιό που συνδυάζεται άψογα με γιαούρτι.
Καλή σας όρεξη!