H καλύτερη σαλάτα για ενδυνάμωση του οργανισμού μας. Μπορεί να σερβιριστεί και σαν κυρίως πιάτο αν αποζητάμε ένα ελαφρύ γεύμα υψηλής διατροφικής αξίας. Μια σαλάτα νόστιμη που πλημμυρίζει βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Εμείς σας δίνουμε τις αναλογίες των υλικών που χρησιμοποιήσαμε εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε την δική σας ευφάνταστη σαλάτα προσθέτοντας και υλικά που αγαπάτε.
Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολη
Πανδαισία πράσινων σαλατικών με ξηρούς καρπούς και ρόδι
Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Aμαδρυάδες, Διχώρι Δωρίδας
Υλικά για 4 άτομα
8 φύλλα από την καρδιά μαρουλιού
20 φύλλα σπανάκι
3 φύλλα iceberg
10 ντοματάκια τσέρυ, κομμένα στη μέση
1 ρόδι μέτριο, τα σπυριά
Μισό φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
15 φουντούκια, χοντροσπασμένα
2-3 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο κατά προτίμηση αγουρέλαιο
Χυμό πορτοκαλιού
Ανθό αλατιού
1 κ.σ. βαλσάμικο πορτοκάλι ή σκέτη κρέμα βαλσάμικου
Tρόπος παρασκευής
Πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά
Κόβουμε το μαρούλι, το σπανάκι, το iceberg και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα καρύδια, τα σύκα, τα φουντούκια και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και την κρέμα βαλσάμικου και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι.
Πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού και και αφήνουμε να σταθεί για 3 λεπτά.
Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τα σπυριά ροδιού.
Μικρά μυστικά
Στη σαλάτα ταιριάζουν τέλεια τα cranberries φρέσκα ή αποξηραμένα, τα αμύγδαλα και τα αποξηραμένα βερίκοκα.