Τι ωραία που σιγά σιγά αρχίζει να καλοκαιριάζει!
Επιβάλλεται να δροσιστούμε λοιπόν με ένα γευστικότατο χειροποίητο ατομικό παγωτίνι.
Τί λέτε, το φτιάχνουμε παρέα;
Η συνταγή για εσάς:
Ατομικό παγωτίνι σάντουιτς με βανίλια και σοκολάτα.
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
1 φυτική κρέμα σαντιγί (την πράσινη)
1 κουτί ζαχαρούχο (400 γρ.)
100 γρ. γάλα συμπυκνωμένο
2 βανίλιες
μπισκότα διπλής όψεως
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ πρώτα την κρέμα για 2-3 λεπτά και μόλις αφρατέψει ρίχνουμε το ζαχαρούχο, τις βανίλιες, το γάλα και τα χτυπάμε όλα μαζί για 2 λεπτά ακόμα.
Αν θέλουμε βάζουμε και λίγες σταγόνες σοκολάτας για έξτρα γεύση.
Χωρίζουμε το μείγμα μας στα δύο. Ένα για τη γεύση βανίλιας και ένα για τη γεύση σοκολάτας.
Για να κάνουμε το σοκολατένιο παγωτό, βάζουμε έξτρα 2 κουταλιές της σούπας κακάο και 50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα.
Τώρα για να φτιάξουμε τα παγωτίνια, θα χρειαστούμε και μπισκότα διπλής όψεως ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε.
Πάνω κάτω βάζουμε τα μπισκότα μας και ενδιάμεσα το παγωτό που θέλουμε είτε βανίλια, είτε σοκολάτα.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση.