Σουβλάκι κοτόπουλο στο γκριλ – Νόστιμο και ευπρόσδεκτο …

Το σουβλάκι είναι μια λιχουδιά της ελληνικής κουζίνας και πάει όλες τις ώρες καθημερινές και γιορτινές.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Είναι ασφαλής επιλογή αφού αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Ανάμεσα στο κρέας μπορούμε να περάσουμε πιπεριές, κρεμμύδια, ντομάτα και ότι άλλο φανταστείτε. Το μαρινάρισμα κρίνεται απαραίτητο γιατί χαρίζει μια ωραία υφή στο κρέας. Το καλύτερο μέρος που χρησιμοποιείται για το σουβλάκι είναι μπούτι ή στήθος, το ένα χρειάζεται μεγαλύτερο χρόνο ψησίματος και το στήθος λιγότερο.

Μπορούμε να το ψήσουμε στο φούρνο και να καλύψουμε το ταψί με λαδόκολλα και ένα αλουμινόχαρτο.

Πάντως πολύ μου άρεσε το τελικό αποτέλεσμα μετά την φροντίδα του αδελφού μου Στέλιου.

Σουβλάκι κοτόπουλο στο γκριλ 3

Σουβλάκι κοτόπουλο στο γκριλ 

Για τη μαρινάδα

8 κ.σ. γιαούρτι

2 κ.σ. μουστάρδα απαλή

1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη

2 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ρίγανη, τριμμένη

Για το σουβλάκι

800 γρ. στήθος και μπούτι κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια 2εκ.

αλάτι

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

φρέσκη ή ξερή ρίγανη

1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κομμάτια

1 πιπεριά κόκκινη, Φλωρίνης σε κομμάτια

Σουβλάκι κοτόπουλο στο γκριλ

Τρόπος παρασκευής

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ρηχό σκεύος και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα επάνω στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε για να καλυφθεί με τη μαρινάδα.

Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Προθερμαίνουμε την γκριλ σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε το κρέας σε 8 ξύλινα σουβλάκια και τα τοποθετούμε επάνω στη σχάρα του γκριλ. Ανάμεσα στα κομμάτια κρέατος περνάμε την πράσινη πιπεριά και την κόκκινη.

Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα γιαουρτιού που έχει απομείνει στο σκεύος.

Ψήνουμε για 6 λεπτά και γυρίζουμε τα σουβλάκια από την άλλη πλευρά.

Αλείφουμε και την άλλη πλευρά με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 6-7 λεπτά ακόμη, μέχρι να ψηθεί το κρέας.

Γαρνίρουμε με φρέσκο δενδρολίβανο και σερβίρουμε τα σουβλάκια με τζατζίκι, σαλάτες και φρεσκοψημένες πιτούλες.

Προηγούμενο άρθροΠαγωτίνια σάντουιτς βανίλια σοκολάτα – Δροσιά και απόλαυση για το καλοκαιράκι!
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 20 Μαΐου 2021