Πρώτη φορά το δοκιμάσαμε στη Βουδαπέστη με τσιγγανικα βιολιά και μας ενθουσίασε!
Έψαξα την αυθεντική συνταγή, τη μαγείρεψα και σας την παρουσιάζω.
Μια γευστική δημιουργία που θα σας συναρπάσει!
Ουγγαρέζικο Γκούλας (Gulyàs
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι σε κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 πατάτες σε κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
1/2 πράσο
1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα
2-3 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
δαφνόφυλλο
γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Στην κατσαρόλα σοτάρουμε το μοσχάρι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και προσθέτουμε νερό να πάρει βράση.
Ρίχνουμε έπειτα τις πιπεριές Φλωρίνης, πράσινη πιπεριά, πράσο σε κομματάκια, τον πελτέ, την πάπρικα και το δαφνόφυλλο.
Στο τέλος αλάτι και πιπέρι.
Η αυθεντική συνταγή σερβίρεται με μια κουταλιά γιαούρτι.
Εγώ θα πρότεινα μπούκοβο.
Καλή σας όρεξη!