Ουγγαρέζικο Γκούλας (Gulyàs). Η μαγευτική γεύση του Δούναβη!

Ουγγαρέζικο Γκούλας (Gulyàs)
Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Πρώτη φορά το δοκιμάσαμε στη Βουδαπέστη με τσιγγανικα βιολιά και μας ενθουσίασε!

Έψαξα την αυθεντική συνταγή, τη μαγείρεψα και σας την παρουσιάζω.

Μια γευστική δημιουργία που θα σας συναρπάσει!

Ουγγαρέζικο Γκούλας Gulyas 4

Ουγγαρέζικο Γκούλας (Gulyàs

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι σε κυβάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι

3 πατάτες σε κυβάκια

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 πράσινη πιπεριά

1/2 πράσο

1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας

1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα

2-3 σκελίδες σκόρδο

ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

δαφνόφυλλο

γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Ουγγαρέζικο Γκούλας Gulyas 1

Εκτέλεση:

Στην κατσαρόλα σοτάρουμε το μοσχάρι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και προσθέτουμε νερό να πάρει βράση.

Ουγγαρέζικο Γκούλας Gulyas 3

Ρίχνουμε έπειτα τις πιπεριές Φλωρίνης, πράσινη πιπεριά, πράσο σε κομματάκια, τον πελτέ, την πάπρικα και το δαφνόφυλλο.

Ουγγαρέζικο Γκούλας Gulyas 2

Στο τέλος αλάτι και πιπέρι.

Η αυθεντική συνταγή σερβίρεται με μια κουταλιά γιαούρτι.

Εγώ θα πρότεινα μπούκοβο.

Καλή σας όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τετάρτη 04-11-2020
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 04 Νοεμβρίου 2020